П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Юридичні події 2013 року

Опубліковано: Вівторок, , 18:55, у рубриці
Автор: Gennadiy_Pampuha

1) Прийнятий ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

З січня 2013 року БТІ припинило своє існування як реєстраційний орган. Державна реєстрація прав на нерухомість є обов'язковою процедурою для фізичних та юридичних осіб, яка регулюється Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». БТІ передало повноваження реєстратора прав на нерухомість Укрдержрєєстру. З 2013 року державну реєстрацію прав проводить Укрдержреєстр (Державна реєстраційна служба України).

2) Прийнятий ЗУ «Про державний земельний кадастр».

 Відповідно до нього, державні акти на право власності на землю видаватися не будуть. Натомість документом, що посвідчує  право власності, буде свідоцтво на право власності, отримане у територіальному органі Державної реєстраційної служби (Держреєстрі). У разі потреби, підтвердити своє право власності на земельну ділянку можна буде й витягом: з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або Державного земельного кадастру.

3) Були прийняті зміни до ст. 130 Кодексу України про адміністративне правопорушення відповідно до якого підвищили санкції за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Народні депутати України підтримали законопроект №0890 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння". Зокрема, абзац другий частини першої статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення викладено у редакції, згідно з якою "керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває у стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а також відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3,4 тис. грн до 5,9 тис. грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб й інших осіб - накладення штрафу від 3,4 тис. грн до 5,9 тис. грн або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб".

4) Прийнятий ЗУ «Про зайнятість населення».

Положення Закону направлені на забезпечення реалізації стимулювання створення нових робочих місць, підвищення рівня зайнятості населення в пріоритетних галузях виробництва та сільській місцевості, посилення мотивації до легальної зайнятості та розвиток підприємницької ініціативи населення, реформування системи підготовки кадрів, формування нової національної системи кваліфікацій тощо. 

5) 4 липня 2013 року Президент України Віктор Янукович підписав указ про призначення Олени Лукаш міністром юстиції, звільнивши з цієї посади Олександра Лавриновича. Текст відповідних документів оприлюднено на сайті голови держави.  

6) 21 листопада 2013 року розпочався Євромайдан - євроінтеграційні, національно-патріотичні,  антикорупційні та антиурядові масові протести в Україні, як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада. В рамках поняття протестів кінця 2013 року відбувалися зокрема мітинги, демонстрації, студентські страйки.


Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371