П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


"Нікчемні угоди" - загроза діловій репутації постачальника частина 2

Опубліковано: П`ятниця, , 17:13, у рубриці Оподаткування
Автор: buginya

1.    Отримайте для ознайомлення акт перевірки (на екземплярі ДПС обов’язково зробіть відмітку "отримав для ознайомлення");

2.    Пам’ятайте, що часу на розгляд у вас  - 5 днів, наступних за моментом отримання примірника акту (ст. 86.3. ПКУ)

3.    Якщо дозволяють ресурси, зробіть замовлення у аудиторів щодо аналізу акту перевірки, отримайте у них аудиторський висновок. Це особливо стосується тих випадків, коли мова йдеться про арифметичні розрахунки тощо.

4.    Якщо дозволяють ресурси, замовте послуги адвоката або іншого спеціаліста в галузі права, краще адвоката, який також у письмовій формі дасть висновок по акту.

5.    Паралельно ви маєте право, гарантоване ст. 84 ПКУ, звернутись до ДПС з заявою про призначення експертизи. Чесно кажучи, на практиці цим правом не користувалась, але впевнена, що сам факт такої бурної вашої поведінки надасть контролюючому органу розуміння, що ви не відноситесь до «простачків».

6.    Складені юристом заперечення повинні ґрунтуватись на аудиторських і адвокатських висновках. При цьому адвокат дає висновок щодо правової основи, а аудитор – щодо питань оподаткування і арифметики.

7.    У запереченнях зазначте, що наполягаєте на присутності при розгляді заперечень і направте адвоката (юриста) і бухгалтера, який працює на вашому підприємстві.

8.    Організуйте бурну діяльність, прийдіть на прийом до начальника ДПС вашого району з копіями плодів вашої діяльності, проведіть розмову. Ну, ви самі розумієте все, якщо гра стоїть свічок… Якщо ваш акт перевірки буде скасовано, то контрагентам-покупцям, по взаємовідносинам з якими була перевірка, теж з вашого боку нічого не загрожує. Є також можливість об’єднати з ними зусилля, тому що попередити завжди краще ніж боротись.

Якщо ж нічого не вийшло і ви отримали негативну відповідь на ваші заперечення, інших діючих варіантів у вас не залишиться, тому з початку потрібно зважити усі нюанси і краще скористуватись послугами знаючого юриста.

Одразу хочу зазначити, в Україні відшкодувати збитки з розірваних угод з ображеними покупцями і неотримані прибутки від неукладених угод іншими в даному випадку стягнути буде нереально, тому що складення акту не вважається поширенням ганебної  інформації. Тому на цьому питанні я не буду навіть зупинятись. Але, якщо вам відомо про таку практику, буду рада  дізнатись. Листуйте мені buginya@yandex.ru

ВИПАДКОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: завжди будьте уважні щодо підписання протоколів про адміністративні правопорушення, якщо сказати проще – ніколи їх не підписуйте!!!!! Факт підпису протоколу суд сприймає як факт згоди особи з інкримінованим порушенням. Багато керівників і юристів роблять цю помилку і вважають, що простіше сплатити невеликий штраф. Але не всі розуміють, що штраф – штрафом, а набравши чинності постанова про притягнення до адміністративної відповідальності у розумінні ст. 72  КАС України є доказом у адміністративній справі в питанні, чи мало місце діяння і чи скоєне воно цією особою. Довести потім щось доволі складно.

У наступній статті я розповім вам про скасування податкових повідомлень-рішень, винесених на підставі актів про визнання нікчемними правочинів у світі Податкового Кодексу і нової судової практики. На вас чекає маса корисної інформації і рішення вищих судів для завантаження.

До зустрічі!

© Бабіна К.О.

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371