П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Допоможіть будьоаска вирішити задачі - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Автомобілі » Допоможіть будьоаска вирішити задачі
Допоможіть будьоаска вирішити задачі
marinaДата: Понеділок, 04.02.2013, 00:17 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Помогите пожалуйста
Задача 1
Сімнадцятирічний учень ПТУ Романов мав намір влаштуватись на роботу в період літніх канікул на завод "Азот". Але у відділі кадрів йому в цьому відмовили, посилаючись на неповноліття та відсутність дозволу батьків на працевлаштування.
Чи правомірна відмова? З якого віку та за яких умов громадяни можуть бути суб'єктом трудового права.

Задача 2
Після смерті громадяника Величко його син звернувся до юридичної консультації щодо своїх прав та обов'язкыв выдносно спадщини.
У Величка була окрема однокімнатна квартира, приватизована на його ім'я, предмети особистого побуту, особисті речі, автомобіль "Запорожець",наданий йому як інваліду першої групи, 10 акцій ВАТ "Міраж" з позначкою про останній день отримання по ним дивідентів - 1,5 року поспіль.В Ощадбанку на його імя було відкрито два рахунки: пенсійний до запитання та строковий з помісячною виплатою відсотків. За той місяць, коли помер Величко, йому не було перераховано пенсію. В поштовій скринці було знайдено листа від видавництва "Буття" з нагадування про закінчення строку надання рукопису роману,частину авторського гонорару за який автор вже отримав Сусід покійного Зайчик надав розписку, згідно якої покійний взяв у нього в борг та зобовязувався повернути грошову суму.
Які правовідносини, що регулюються цивільним правом, Ви можете виділити з умов задачі? Яке майно успадкує син Величка? Які права та обов'язки перейдуть до спадкоємця?
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Автомобілі » Допоможіть будьоаска вирішити задачі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: