П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Новости по теме - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Корупція в судах » Новости по теме (Хабарництво у судах за даними Інтернета)
Новости по теме
MatiasДата: Вівторок, 16.11.2010, 18:50 | Сообщение # 1
Лейтенант
Группа: Модераторы
Сообщений: 61
Репутация: 2
Замечания: 0%
Статус: Offline
16.11.2010 р. співробітники Харківського управління СБУ повідомили про затримання судді-хабарниці. Жінка-суддя відзначалася неабиякою забобонністю. Прихована камера оперативників зафіксувала, як хабарниця отримала 2000,00 доларів США, а потім вдалася до дивного ритуалу – почала обмахувати грішми службові документи.
(http://magnolia-tv.com/photo-news/2010-11-16/suddya-brala-khabar-cherez-zabobonn-st)

Набув чинності обвинувальний вирок стосовно судді районного суду Харківщини, який вимагав та отримав хабара, - повідомили в СБУ 19.03. 2010 року. Кримінальну справу стосовно хабарника – 55-річного голови одного з районних судів Харківської області було порушено за матеріалами СБУ на початку червня 2007 року. Суддя вимагав у місцевої мешканки 1000 доларів США за призначення її синові покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.
(http://bihun.in.ua/en/jushits/jurhit/article/815/)

Двох суддів Вінницької області засуджено до 5 та п’яти з половиною років ув’язнення за хабарництво.
( http://human-rights.unian.net/ukr/detail/195514 )

18.05. 2010 року, слідчі Генпрокуратури України спільно з співробітниками СБУ, після отримання хабара, затримали суддю районного суду Житомирської області. Встановлено, що житомирська суддя вимагала і отримала хабар, 2500 доларів США, від громадянина за прийняття на його користь рішення у цивільній справі.
(http://news.city.zt.ua/vlada/1493-prezident-priznachiv-novogo-suddyu-rajonnogo-sudu.html)
wacko

Сообщение отредактировал Matias - Вівторок, 16.11.2010, 18:51
 
Вова-37Дата: П`ятниця, 18.11.2011, 17:16 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 91
Репутация: 3
Замечания: 20%
Статус: Offline
15.11. в Дніпропетровську засудили суддю згідно з повідомленням, для чинення тиску на підсудну, суддя сфальсифікував її неявку на судове засідання, яке фактично не проводилося, і, на підставі цього, виніс постанову про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою і оголосив обвинувачену в розшук.

"Використовуючи ці документи, суддя вимагав від жінки якнайшвидшого вирішення питання про передачу хабара і примушував її до вступу в статевий зв'язок", - підкреслили в прокуратурі.
 
jureconomДата: Неділя, 12.02.2012, 00:45 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
От судебного беспредела и коррупции просто тошно. Давайте вместе бороться с оборотнями в мантиях!!! Например вот так Образец жалобы на судью
 
Вова-37Дата: Понеділок, 13.02.2012, 10:26 | Сообщение # 4
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 91
Репутация: 3
Замечания: 20%
Статус: Offline
Скарга це добре, у мене більшість скарг вертається з вищої ради юстиції про відмову у розгляді у скарги з підстав відсутності приводу у відкритті провадження по такій скарзі
 
gerosДата: Четвер, 05.07.2012, 09:19 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добрый день!!!
У меня такая ситуация:я столкнулся с таким,к сожалению,не редким явлением в наше время,как коррупция.В данный момент дело одного из моих родственников,рассматривается в Индустриальном суде г.Днепропетровска,сам же,он сидит в СИЗО,уже 3й месяц.Обьяснили нам данную меру присечения-таким образом:так как дело возбуждено по ст.286 ч.2,а это "тяжелая" статья,то для всех будет спокойнее,лишить его "вольной жизни".Не смотря на то,что полгода,пока шло следствие,он работал,не скрывался и не бегал от следователя!Позже,мне стало известно,что сторона истцов(пострадавшие) предложили нам очень простой,выход-заплатите 30.000$ и мы про всё забудем(на тот момент,дело еще не дошло до суда)!Не имея специального образования,я с уверенностью могу сказать,что обвиняемый-не виновен,т.к. не нарушал никаких ПДД,понимали это и пострадавшие.И тогда пострадавшие решили "купить"судью.С начала,дело хотели передать из покуратуры в Областной суд,но,наверное,поняли,что там у них ничего не получится,перевели дело в Индустриальный суд.Всем известно,что это самый корумпированный суд в городе Днепропетровске.Там,договорившись с судьей Игнатенко ,начали разбираться с обвиняемым,отклоняя все прошения,ходатайства,поручительства об освобождении под залог...
Суть даного разбирательства состоит вот в чем:автомобиль двигался по крайней правой полосе,со-скоростью около 10-30 км./час (так как собирался заезжать на парковку,до которой оставалось метров 10-20),и тут,сзади,в него въезжает мотоцикл,предположительная скорость мотоцикла 120-140 км./час.Плюс ко-всему,он совершил обгон справа,а за мсяц до этого ДТП у него сотрудники ДПС сняли номера за превышение скорости! В следствии удара,мотоцикл улетает на 15 метров в сторону(вес мотоцикла не маленький,проф.спортбайк),мотоциклиста забирает скорая,в которой он и умирает,не доехав до больницы.Вот теперь семья погибшего требует моральную компенсацию,по нынешним меркам-нерельную сумму(400 тыс.грн.),в противном же случае-грозит 8 лет лишения свободы!!
Теперь ищу помощь в глобальной сети!Пожалуйста,помогите,может знаете куда,к кому,можно обратиться,где нам могут помочь!
буду благодарен за любую предоставленную информацию!!
Заранее огромно спасибо!!!
 
lutsenkovladДата: Четвер, 05.07.2012, 16:28 | Сообщение # 6
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня !

Стосовно обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Відповідно до ст. 148 КПК "Запобіжні заходи застосовуються до підозрюваного, обвинуваченого, підсудного, засудженого З МЕТОЮ ЗАПОБІГТИ СПРОБАМ УХИЛИТИСЯ ВІД ДІЗНАННЯ, СЛІДСТВА АБО СУДУ, ПЕРЕШКОДИТИ ВСТАНОВЛЕННЮ ІСТИНИ У КРИМІНАЛЬНІЙ СПРАВІ АБО ПРОДОВЖИТИ ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ, А ТАКОЖ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ РІШЕНЬ.
Запобіжні заходи застосовуються ЗА НАЯВНОСТІ ДОСТАТНІХ ПІДСТАВ ВВАЖАТИ, ЩО ПІДОЗРЮВАНИЙ, ОБВИНУВАЧЕНИЙ, ПІДСУДНИЙ, ЗАСУДЖЕНИЙ БУДЕ НАМАГАТИСЯ УХИЛИТИСЯ ВІД СЛІДСТВА І СУДУ АБО ВІД ВИКОНАННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ РІШЕНЬ, ПЕРЕШКОДЖАТИ ВСТАНОВЛЕННЮ ІСТИНИ У СПРАВІ АБО
ПРОДОВЖУВАТИ ЗЛОЧИННУ ДІЯЛЬНІСТЬ.
ЯКЩО НЕМАЄ ДОСТАТНІХ ПІДСТАВ ДЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ, ВІД ПІДОЗРЮВАНОГО, ОБВИНУВАЧЕНОГО АБО ПІДСУДНОГО ВІДБИРАЄТЬСЯ ПИСЬМОВЕ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ ПРО ЯВКУ НА ВИКЛИК ОСОБИ, ЯКА ПРОВОДИТЬ ДІЗНАННЯ, СЛІДЧОГО, ПРОКУРОРА АБО СУДУ, А ТАКОЖ ПРО ТЕ, ЩО ВІН ПОВІДОМИТЬ ПРО
ЗМІНУ СВОГО МІСЦЯ ПЕРЕБУВАННЯ.
При застосуванні запобіжного заходу до підозрюваного обвинувачення йому має бути пред'явлене не пізніше десяти діб з моменту застосування запобіжного заходу. Якщо в цей строк обвинувачення не буде пред'явлене, запобіжний захід скасовується"
ст. 150 КПК "При вирішенні питання про застосування запобіжного заходу крім обставин, зазначених у статті 148 цього Кодексу, враховуються тяжкість злочину, у вчиненні якого підозрюється, обвинувачується особа, її вік, стан здоров'я, сімейний і матеріальний стан, вид діяльності, місце проживання та інші обставини, що її
характеризують"

Стосовно суду, який розглядав справу, згідно із ст. 37 КПК "Кримінальна справа розглядається в тому суді, в районі діяльності якого вчинено злочин. Якщо місця вчинення злочину встановити не можна, то справа повинна бути розглянута судом, в районі діяльності якого закінчено дізнання чи досудове слідство в даній справі"
ст. 38 КПК "Передача справи з одного суду до іншого
З метою забезпечення найбільш об'єктивного і повного розгляду справи, а також найкращого забезпечення виховної ролі судового розгляду, в окремих випадках справа може бути передана на розгляд суду за місцем проживання чи роботи обвинуваченого або за місцем знаходження більшості свідків.
Передача в цих випадках справи з одного суду до іншого допускається лише до початку її розгляду в судовому засіданні" Питання про передачу вирішується головою Апеляційного суду.

Навіть якщо би, Ви заплатили потерпілій стороні, зазначену Вами суму, кримінальну справу не закрили б ! Кримінальну справу порушували по факту ДТП, і вона не закривається з примиренням винного із потерпілим !Тобто, в даному випадку маємо справу публічного обвинувачення !

ПОСТАНОВИ СУДУ, ПРО ОБРАННЯ ЗАПОБІЖНОГО ЗАХОДУ, ПРО ПРОДОВЖЕННЯ СТРОКІВ ТРИМАННЯ ПІД ВАРТОЮ, ОСКАРЖУЙТЕ БЕЗПОСЕРЕДНЬО ДО АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ НА ПРОТЯЗІ 3 ДНІВ !

Додано (05.07.2012, 16:28)
---------------------------------------------
ПРОДОВЖЕННЯ !

Злочин, який інкримінували ч.2 ст. 286 КК, передбачає по-перше, з об'єктивної сторони порушення безпеки дорожнього руху, смерть потерпілого або тяжке тілесне ушкодження, причинний зв'язок ! З описаної Вами ситуації порушення правил бузпеки дорожнього руху - відсутнє, відповідновідсутній і причинний зв'язок між діями і наслідками ! По-друге, змішану форму вини, щодо дії - прямий умисел або злочинна недбалість, щодо наслідків тільки необережність (злочинна самовпевненість або злочинна недбалість)! Прямий умисел-особа усвідомлювала суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачала настання наслідків і бажала їх настання.
Злочинна недбалість - особа не передбачала настання суспільно небезпечних наслідків, хоча повинна була і могла їх передбачити. Наслідки, злочинна самовпевненість - особа передбачала настання наслідків, але легковажно розрахувала на їх відвернення. Злочинна недбалість - особа не передбачала настання суспільно небезпечних наслідків, хоча повинна була і могла їх передбачити.

Таким чином, з описаної, Вами ситуації відсутня об'єктивна і суб'єктивна сторона складу злочину.
Тобто злочину немає. Суд повинен винести виправдувальний вирок !

Стосовно відшкодування майнової і моральної шкоди !

Відповідно до ст.28 КПК, потерпілий має право подати цивільний позов у кримінальній справі! Якщо позов не розглядався, це не позбавляє можливості звернутися з тим позовом у цивільному порядку.

Відповідно до ч.5 ст. 1187 ЦК України "Особа, яка здійснює діяльність, що є джерелом підвищеної небезпеки (експлуатація транспортних засобів є джерелом підвищеної небезпеки), відповідає за завдану шкоду, якщо вона не доведе, що шкоди було завдано внаслідок непереборної сили АБО УМИСЛУ ПОТЕРПІЛОГО"

Відповідно до ч.2 ст. 1167 ЦК України "Моральна шкода відшкодовується НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВИНИ ... фізичної особи, яка її завдала:
1) якщо шкоди завдано каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи внаслідок дії джерела підвищеної небезпеки"

Далі, як постановив Пленум Верховного Суду у Постанові від 27.03.1992 № 6 п.2 "... ЯКЩО ГРУБА НЕОБЕРЕЖНІСТЬ ПОТЕРПІЛОГО СПРИЯЛА ВИНИКНЕННЮ АБО ЗБІЛЬШЕННЮ ШКОДИ, ТО ЗАЛЕЖНО ВІД СТУПЕНЯ
ВИНИ ПОТЕРПІЛОГО, КОЛИ ІНШОГО НЕ ВСТАНОВЛЕНО ЗАКОНОМ, РОЗМІР НАЛЕЖНОГО З ВОЛОДІЛЬЦЯ ДЖЕРЕЛА ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ ВІДШКОДУВАННЯ МАЄ БУТИ ЗМЕНШЕНИЙ АБО У ВІДШКОДУВАННІ ШКОДИ МАЄ БУТИ ВІДМОВЛЕНО"

По-перше, наймайте хорошого адвоката. По-друге, не кваптесь, потерпілій стороні передавати гроші. Закон на, Вашій стороні ! Я сподіваюся його виправдають. Тоді у цивільному порядку треба довести грубу необережність потерпілого, яка сприяла виникненню або збільшенню шкоди, тоді на підставі цього суд, може значно зменшити розмір відшкодування або у відшкодуванні суми має бути відмовлено !

З повагою !

 
gerosДата: П`ятниця, 06.07.2012, 00:15 | Сообщение # 7
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Спасибо Вам!!
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Корупція в судах » Новости по теме (Хабарництво у судах за даними Інтернета)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: