П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


зберігання - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Договори » зберігання (допоможіть вирішити задачу!)
зберігання
ElitaДата: Четвер, 19.11.2009, 23:23 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 8
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Сурмедський уклав із своїм односельчанином Колтуном договір зберігання гречки. Подібні договори з Колтуном уклали також Грицик і Бородай, при чому їх гречка була з того ж самого поля, що й Сурмедського. За умовами укладених договорів Колтун мав право змішати передану йому на зберігання гречку, але не міг її використовувати для власних потреб. Під час зберігання у коморі, де знаходилася гречка односельчан Колтуна, внаслідок стихійного лиха (паводку) сталося сильне підтоплення. Гречка стала непридат¬ною для будь-якого використання, про що Колтун негайно повідомив своїх поклажодавців. Сурмедський, Грицик і Бородай звернулися до Колтуна з вимогою повернути їм таку ж саму кількість гречки належної якості, вказавши, за порадою юриста виконкому сільської ради, що Колтун став власником переданої йому гречки і, відповідно, ніс ризик випадкового її знищення. Дізнавшись, що у селі відпочиває адвокат з Києва, Колтун звернувся до нього із проханням допомогти.
Які поради може дати адвокат Колтуну? Вирішіть справу.
Чи можна визнавати Колтуна власником переданого йому на зберігання зерна? Чи можна визнавати Сурмедського, Грицика і Бородая співвласниками зерна, що було передано на зберігання Колтуну, а, якщо так, то чи є така спільна власність сумісною чи частковою? Висловіть власну позицію щодо правового титулу належності речі у договорі іррегулярного зберігання.
Яку відповідальність несе зберігач за втрату (нестачу) чи пошкодження речі, що була передана на зберігання? Чи буде він відповідати, якщо втрата (нестача) речі сталася внаслідок дії непереборної сили чи випадку? Чи зобов'язаний зберігач відшкодувати поклажодавцеві упущену вигоду внаслідок втрати (нестачі) чи пошкодження речі, що була передана на зберігання?
 
meriДата: Середа, 25.11.2009, 11:17 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Предметом договору зберігання, як правило є передача на відповідальне зберігання майна, право власності на таке майно до Зберігача не переходить, окрім того за умовами Вашої же задачі Колтун не міг використовувати гречку для власних потреб - отже він не є її власником., дане майно не може бути передане ним третім особам. В любих договорах , як правило зазначається пунк Форс-мажорні обстивини, коли Сторони звільнються від відповідальності за невиконання умов договору , якщо таке є наслідком обставин непереборної сили, які настали після укладення Договору незалежно від волі Сторони, в даному випадку - повінь, Сторона, що постражадал від таких осбставин , повинна негайно повідомити іншу Сторону про виникнення, характер аких. Форс-мажорні обставини підтверджуються довідкою Торгово-промислової палати України.
а пошкодження майна внаслідок умислу, грубої необережності , які пизаели до втрати, знищення, псування майна , що використання такого за призначенням неможливо - зберігач несе відповідальність у розмірі повної вартості майна.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Договори » зберігання (допоможіть вирішити задачу!)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: