П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Продажа квартиры - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » Продажа квартиры (Как продать)
Продажа квартиры
ludusikДата: П`ятниця, 03.09.2010, 22:00 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добрый вечер.У меня такая проблема:У нас 3 комн.квартира.В ней прописана я с моим сыном,моя мама (она главный квартиросъёмщик),и моя сестра с дочкой.Сестра не проживает с нами уже 15 лет За квартиру соответственно 15 лет не платит.Мы решили продать квартиру и купить дом.Сестра запросила две равные части от стоимости квартиры.Но судя по ценам на жильё,ну никак не получается с ней рассчитаться.Мы уже нашли себе дом и предложили ей продать квартиру и так же как и здесь прописаться всем в доме (благо там жилплощадь позволяет),но она категорически против.Требует свои деньги,или она не даст согласие на продажу квартиры.Подскажите пожалуйста как мне быть?Что нужно предпринять? Заранее Вам благодарна.
 
ГалинаДата: Четвер, 09.09.2010, 21:43 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
У даному випадку можливо звернутися до суду із позовною заявою про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням. Так ст. 71 Житлового кодексу передбачає, що при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім'ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців. Згідно стю 72 ЖК Визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку. Позовна заява подається основним наймачем до відповідного місцевого суду. Також, хочу звернути Вашу увагу на той факт, що у випадку прописки у даній квартирі неповнолітніх дітей, при продажу необхідно отримати дозвіл Органів опіки та піклування.
 
РоманДата: Вівторок, 14.09.2010, 16:37 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 4
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Якщо ваша квартира приватизована ( бо якщо ні, то Ви й продати її не зможете)то Ви повинні мати свідоцтво на право власності. У даному свідоцтві вказані власники квартири і частини які на них припадають. Якщо ваша сестра згідно із свідоцтвом є власником певної частини квартири, тоді Ви ні в якому випадку не маєте право продати житло без її згоди. Визнати особу такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки можливо лише тоді коли квартира не приватизована або коли дана особа не є власником квртири, а лише в ній зареєстрована. Тому я бачу лише один вихід - домовитись із сестрою.

Сообщение отредактировал Роман - Вівторок, 14.09.2010, 16:38
 
CelvinДата: Четвер, 14.10.2010, 13:06 | Сообщение # 4
Підполковник
Группа: Администраторы
Сообщений: 102
Репутация: 3
Статус: Offline
Ксюша, думаю, 3 одинаковых сообщения - уже достаточно, Ваша просьба будет замечена юристами. Если не ответят, попробуйте им личные сообщения написать

Права озброєних людей не порушуються.
 
Адвокат_777Дата: Вівторок, 26.10.2010, 23:13 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Ксюша. Поняття "купити кімнату" передбачає повне Ваше право власності на дану кімнату після укладення відповідної угоди та державної реєстрації. В цьому випадку документом, що підтверджує Ваше право власності буде договір купівлі-продажу (наприклад). Якщо ж Вам пропонують просто вселитись та проживати в даній кімнаті на підставі виданого Вам ордеру, то це означає, що Ви можете лише користуватись кімнатою на правах орендаря. Дана кімната не буде належать Вам на праві приватної власності (тобто, розпорядитись:продати, подарувати, залашити у спадщину - Ви не зможете. В тимчаовому ордері Вам зазначать час, до якого Ви зможете користуватись кімнатою. Після сплину якого Вас на законних підставах зможуть з кімнати висилити. Погоджуватись чи ні на отримання такого ордеру - це Ваше право і вирішувати лише Вам.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » Продажа квартиры (Как продать)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: