П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Невідповідність витягу з бази ДЗК акту на землю - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Земля » Невідповідність витягу з бази ДЗК акту на землю (Після проведення супутникової зйомки зменшили площу ділянки)
Невідповідність витягу з бази ДЗК акту на землю
ВовікДата: Понеділок, 13.09.2010, 17:01 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня. Трапилась зі мною така історія:
недавно я почав збирати всі необхідні документи для оформлення дарування на земельну ділянку. Серед них, як сказав нотаріус, має бути витяг з бази ДЗК. Коли я прийшов у саме відділення, виявилось, що мені потрібно зробити ще додаткову послугу, а саме - супутникову зйомку, бо акт на власність ділянки ще старого зразка (червоненький). Оплатив 400 грн, сказали прийти через 3 тижні. І от коли я прийшов, мені повідомили "радісну" новину - виявилось, що ділянка стала меншою на 30 квадратів. Точніше: в акті пише, що ділянка площею 0,0571 га, а вони мені порахували 0,0541 га. Аргументують так: мабуть колись неправильно порахували. Уточнюю: колись - це в 1998 році (тоді і був виданий акт на землю).
То ж в мене питання: а чи справді колись неправильно поміряли, чи то вже зараз, з невідомих мені причин (бо надумати можна все що завгодно) мене хочуть ошукати ?
Адже в акті чітко написано: на підставі рішення міської ради народних депутатів №...від...1998р. йому передається у приватну власність земельна ділянка площею 0,0571 га в межах згідно з планом. Акт зареєстровано в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №... На другій сторінці акту дійсно намальований схематично план з розмірами сторін. Але, згідно законів математики, маючи тільки довжини сторін чотирикутника неможливо розрахувати площу, потрібно мати ще хоч один кут, або висоту, а малюнок ж схематичний, він не відображає дійсного плану ділянки, тому порахувати площу неможливо. А, навіть якщо й порахував би і вийшло дійсно менше - де гарантія, що помилились саме в площі, а не в довжині сторін ? Коротше кажучи - мене відфутболили... Хоч, в розмові з одним робітником того відділення мені тихенько шепнули на вушко, що натягти тих кілька квадратів зовсім не складно - на такій площі це буквально метр на одну сторону і пів метра на другу (враховуючи, що ділянка знаходиться в першому ряді це зовсім не складно). Але не хочу я іти на такий крок, це ж хабар, до того ж без жодної гарантії і ще й за великі гроші (це вже суто моя думка).
Тому, шановні, підкажіть - як далі діяти в ситуації ?
Дякую.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Земля » Невідповідність витягу з бази ДЗК акту на землю (Після проведення супутникової зйомки зменшили площу ділянки)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: