П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


защита прав потребителей в ТЦ"МЕТРО" - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Захист прав споживачів » защита прав потребителей в ТЦ"МЕТРО"
защита прав потребителей в ТЦ"МЕТРО"
СветланночкаДата: П`ятниця, 06.01.2012, 22:10 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
купила в "Метро"г.Донецк швейную машинку. через 2 месяца она сломалась.Обратилась в отдел рекламации"МЕТРО",машинку отправили в ремонт.Через 2 недели поехала забирать,а она оказалась с теми же поломками,так продолжалось 2 месяца(3 раза с одними же и теми же поломками машинку возили на ремонт).в "МЕТРО"договор купли-продажи разорвать отказались, в замен другую машинку не давали,неустойку не платили,и еще оскорбляли,что я несчастливый для них клиент,в гарантийном талоне поставили только одну запись.в итоге,через месяц после получения данной машинки она опять сломалась.машинку ремонтировали уже в "МЕТРО",запись в талон внести отказались.Через месяц она опять сломалась! В отделе рекламации ее отказывались принимать,но после длительных упрашиваний-приняли.Заменили данную машинку на аналогичную.Документы на старую машинку, можно сказать, отобрали! Новую машинку проверить в магазине не позволили,гарантийный талон на нее не выдали,хотя сказали,что гарантия продлевается на год!дома я обнаружила,что и эта машинка не рабочая!В упаковке была приклеена бумажка,на которой также было написано,что машинка не работает!.на следующий день я опять повезла товар в метро,а это 8 кг.Ее стали проверять-машинка шила,но половину своих функций, заявленных в инструкции она не выполняла.Машинку с трудом приняли.через пару дней мне позвонила сотрудница "МЕТРО", стала меня оскорблять,кричать на меня и требовать забрать машинку,в противном случае,я буду оплачивать стоимость хранения! В разрыве договора купли-продажи мне опять таки отказали,ремонтировать данную машинку тоже,талон гарантийный так и не выдали,при этом содрали с упаковки все данные о поставщике,производителе и прочее.в проведении независимой экспертизы отказали,сказав, что в законодательстве Украине касательно швейных машин,нет никаких требований и норм,главное,чтоб она выполняла строчку.естественно, это никакими письменными документами не подтвердили. Я обратилась в общество защиты прав потребителей, они меня направили в суд.сказав,что наши отношения регулируются ГК Украины. В суде я обращалась к 3 адвокатам и каждый из них направляет меня обратно в общество защиты прав потребителей,чтоб они выдали документ,подтверждающий несоответствие характеристик машинки,описанным в инструкции.Опять обратилась в общество защиты прав-она сказали,что не выдают таких документов, и что искового заявления будет вполне достаточно.А несоответствие функций машинки можно продемонстрировать в суде! Получается замкнутый круг,кто прав,кто нет.Я полностью растерялась и потеряла всякую надежду на справедливость.Пожалуйста, помогите!!!
 
Вова-37Дата: Середа, 15.02.2012, 22:25 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 91
Репутация: 3
Замечания: 20%
Статус: Offline
якщо сил хватає,робіть наступне.Подайте загальний позов до суду про повернення коштів або заміну анологічним товаром. Поскільки машинка не працює,просіть суд призначити експертизу по встановленню невідповідності функцій швейної машинки.Спір виграти реально.Не вірте тим хто порадить робити експертизу до суда потім будете робити повторну призначену судом. Оскільки предмет доказування лежить через експертизу, шанси виграти спір великий.успіху
 
diosa-vikДата: Понеділок, 21.05.2012, 10:04 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня!

Для звернення до суду у Вас має бути достатньо доказів.

На кожне Ваше звернення до "метро" , яке, має бути письмовим, "Метро" повинно надавати Вам письмову відповідь на Вашу адресу.

Доказом того, що Ваша машинка з недоліком, не працює чи неналежно виконує свої функціє є Акт сервісного центру про виконані роботи ( довідка сервісного центру).
Якщо Ви здавали Вашу першу машинку в гарантійний ремонт, у Вас має бути висновок авторизованого сервісного центру про виконані роботи. Якщо самостійно звертались до сервісного центру, то висновок маєте отримати в самому сервісному центрі. Якщо здавали в гарантійний ремонт через "Метро", у Вас має залишитись акт прийому - передачі машинки в сервісний центр. У випадку, якщо його Вам не надали, зверніться до "метро " з письмовою заявою про надання такого акту. Заяву пишіть в двох екземплярах, на одному "Метро" має поставити відмітку про прийняття Вашої заяви.

Для підтвердження того, що друга машинка не працює, рекомендую Вам звернутись до сервісного центру. Ви можете або провести гарантійний ремонт, або здати її на діагностику та тримати висновок про те, що у вашій машинці присутній дефект. Передати Машинку в сервісний цент Ви можете або самостійно або через магазин, про що маєте написати відповідну заяву. Крім того, якщо здаєте через магазин, то за кожен день затримки гарантійного ремонту, «Метро» має сплатити Вам 1 % від вартості товару за кожен день прострочки ремонту.

Згідно ст. 17 п.4 Закону України " про захист прав споживачів" у разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець зобов'язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції. Експертиза проводиться за рахунок продавця.
Для цього Ви маєте звернутись до магазину з заявою про проведення експертизи. Заяву надавайте в 2-х примірниках, один для" Метро", один для Вас, де "Метро" має поставити відмітку про прийняття заяв ( дату прийняття, посаду того, хто приймав, бажано печатку чи штам магазину). В такому випадку "Метро" матиме організувати Вам експертизу Вашого товару в 3-х денний термін з дня написання Вами заяви. У випадку відмови, "Метро" несе відповідальність встановлену законодавством.

Крім того, потрібно б було звернутись до Управління захисту прав споживачів. Після Вашого звернення в "Метро" має відбутись непланова перевірка, про результати якої Вас мають письмово повідомити.

Згідно ст 15. Закону України "Про захист прав споживачів" на весь товар має бути надана повна та достовірна інформації про товар. Це стосується будь-якого товару, який підлягає реалізації.

Окрім того, згідно ст 8 Закону України "Про захист прав споживачів", у разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків, що виникли з вини виробника, повернення коштів чи обмін товару проводиться лише в тому випадку коли товар має істотний недолік. Згідно п.12 ст. 1 Закону України «Про захист прав споживачів» істотним є такий недолік, який виник з вини виробника і який не можливо усунути взагалі, чи який після усунення проявляється знову і при цьому під час повторного усунення його не можливо усунути в погоджені сторонами строки. Тобто, якщо ви двічі передавали Вашу машинку до сервісного центру з одним і тим же недоліком і строки другого ремонту були перевищені, у Вашої машинки були ознаки істотності недоліку і "Метро" мав здійснити заміну товару або повернути Вам кошти. Строки Ремонту вважаються перевищеними, якщо ремонт був більше 14-ти днів, що передбачено законом, або більше терміну погодженими сторонами ( якщо Ви при передачі до сервісного центру через "метро" підписали, наприклад, в акті прийому-передач на ремонт, що погоджуєтесь на ремонт протягом 20 робочих днів).
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Захист прав споживачів » защита прав потребителей в ТЦ"МЕТРО"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: