П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Допоможіть розібратися - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Кримінальні справи » Допоможіть розібратися (кримінальне право)
Допоможіть розібратися
novellanetДата: Вівторок, 02.11.2010, 06:42 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Громадянин Молдови Д. та громадянин України В., які були учасниками організованої злочинної групи, що діяла на території Молдови, вчинили на території м. Кишинева (Молдова) розбійний напад, після чого незаконно перетнули кордон України з Молдовою й кілька місяців проживали в м. Болград (Одеська обл..). Під час перетину кордону В. й Д. мали при собі вогнепальну зброю (пістолети ТТ та ПМ). На території України їх було затримано.
За законом якої країни можна притягти до кримінальної відповідальності Д. та В.? Які принципи чинності закону в просторі в цьому випадку слід використати? Розкрийте їх зміст.
Чи зміниться рішення, якщо у м. Кишиневі Д. і В. вчинили умисне вбивство з корисливих мотивів громадянина України?
 
jurist2Дата: Понеділок, 03.12.2012, 02:45 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 5
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Не шукай легких шляхів, юначе. практичні задачі потрібно самому вирішувати, а не вішати їх комусь. Це дуже легка задача. Вивчай краще КПК і всі питання в тебе пропадуть та твоє життя миттєво зміниться на краще. biggrin

Любомир
 
ogradДата: Середа, 26.12.2012, 01:35 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Мені в грудні 2009 року було нанесено легкі тілесні ушкодження ( ст. 125 КК), акт СМЕ у мене. Матеріали перевірки по моїй заяві було направлено в суд на підставі ст.27 КПК ( старого) в 2009 році. З позовною заявою я в суд не звертався до цього часу. Є ще декілька днів. Що мені зараз потрібно робити для притягнення винних до відповідальності, звертатися в суд з позовною заявою, чи в міліцію або прокуратуру?
Будь - ласка хто знає, дайте пораду терміново.
 
lutsenkovladДата: Середа, 26.12.2012, 19:23 | Сообщение # 4
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
ograd, Чи був спричинений короткочасний розлад здоров"я або незначну втрату працездатності ? Чи просто легкі тілесні ушкодження ?
Відповідно до ст. 477 КПК даний злочин є приватного обвинувачення. Відповідно до ст. 478 КПК "Потерпілий має право подати до слідчого, прокурора, іншої службової особи органу, уповноваженого на початок досудового розслідування, заяву про вчинення кримінального правопорушення протягом строку давності притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення певного кримінального правопорушення"

Відповідно до ст. 49 КК особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо
з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минули такі строки:
1) два роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі;
2) три роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі;

Тобто, як Ви бачите можливий варіант із звільненням особи від кримінальної відповідальності у зв"язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.
Але в будь-якому разі, подавайте заяву до міліції про вчинене кримінальне правопорушення. Даний вид звільнення від кримінальної відповідальності не є реабілітуючим, тобто особа визнається винною, але звільняється від кримінальної відповідальності !

Потім, можете сміливо подавати позов до суду про відшкодування майнової і немайнової(моральної) шкоди завданої кримінальним правопорушенням (злочином) !

З повагою !


Сообщение отредактировал lutsenkovlad - Четвер, 27.12.2012, 19:25
 
ogradДата: Четвер, 27.12.2012, 13:56 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
utsenkovlad Очень Вам благодарен за совет.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Кримінальні справи » Допоможіть розібратися (кримінальне право)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: