П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Транспортна аварія - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Кримінальні справи » Транспортна аварія (Прошу поради з приводу подання громадянського позову)
Транспортна аварія
AlienorДата: П`ятниця, 11.03.2011, 10:01 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добридень! Дуже прошу поради.
Справа ось у чому.

У травні 2003 року я потрапила до серйозної автодорожної аварії. Їхала у маршрутці, в маршрутку врізалася велика вантажівка. Всього потерпілих було 17 осіб, та одна людина загинула. Внаслідок цієї аваріі одержала тяжкі тілесні ушкодження, втратила орган, одержала інвалідність.
У травні 2003 року було порушено кримінальну справу з приводу цієї аварії. Мене викликали на допит до слідчого з того часу 2 рази. У лютому 2011 року прийшов ще один виклик на допит. Але виявилося, що це не допит, а суд. Суд виніс рішення звільнити підсудного за амністією 2003 року. Суддя сказав, що ми можемо подавати громадянський позов на відшкодування моральних та матеріальних витрат. Але як, куди і що для цього треба, ніхто не пояснив.

Скажіть, будь ласка, які документи треба мати і куди подавати громадянськи позов: за місцемпроживання звинуваченого чи за місцем скоєння злочину?

Чи правда, що суд присудить повернути лише документально підтверджені витрати на лікування? Але ж далеко не всі чеки збереглися, тай не всі покупки й витрати взагалі не підтверджувалися чеками. До того ж ціни значно виросли за цей час. Що ж , виходить, за мое на все життя втрачене здоровя я одержу якихось 1000 гривень?

 
РоманДата: Середа, 06.04.2011, 13:51 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 4
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня!
Якщо вже є постанова суду з приводу даного питання, підсудний звільнений від покарання у зв"язку з амністією, то Ви можете звернутись з позовною заявою до суду, за місцем Вашого проживання чи за місцем вчинення злочину на Ваш вибір.
До позовної заяви, Ви повинні додати документи, що засвідчують понесені Вами витрати.
До таких документів належить довідка з лікарні в якій Ви лікувались про перелік та вартість медикаментів, медичних послуг які надала Вам лікарня за власний рахунок, а також перелік та вартість медикаметів медичних послуг, які Вам були виписані і які Ви оплатили самостійно. Для отримання такої довідки потрібно звернутись до даної лікарні з відповідним запитом. Якщо крім стаціонарного лікування, Ви лікувались і амбулаторно, то потрібно витребувати таку довідку і від поліклініки.
Також обов"язково Ви повинні надати фіскальні чеки про придбання тих медикаментів, які Вам виписувались, а також про оплату медичних послуг. Дані чеки є основним документом, що вказує на вартіст понесених Вами майнових збитків.
ЩОДО МОРАЛЬНИХ ЗБИТКІВ
Якщо грамотно обгрунтувати суть моральних збитків, можна отримати суму більшу за 1000 грн. Звичайно не мільйон, але декілька тисяч можна відсудити.
Що стосується моральних збитків, то тут важлива кожна деталь:
скільки часу перебували в лікарні;
скільки після виписки потрібно було лікуватись;
ступін фізичних та моральних страждань;
не можливість вести звичний спосіб для Вас життя ( наприклад не могли потрапити через хворобу на весілля сина та ін.);
тощо.
Проте кожен факт повинен бути підтверджений документально, напр. листи непрацездатності тощо.
Тут є ще багато нюансів є ще багато про що розповісти.
Для більш детального роз"яснення пишіть на e-mail:sav333@ukr.net


Сообщение отредактировал Роман - Середа, 06.04.2011, 13:53
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Кримінальні справи » Транспортна аварія (Прошу поради з приводу подання громадянського позову)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: