П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Допоможіть розібратися - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Кримінальні справи » Допоможіть розібратися
Допоможіть розібратися
kravtsov_nyauДата: Неділя, 24.06.2012, 00:24 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
10 травня 2012 року я, повертався з роботи на маршрутці, яка рухалась в напрямку вулиці Зубарєва. Під час руху маршрутного таксі, в салоні знаходилась жінка, яка досить голосно та брутально лаялася матом по телефону, чим спричиняла певні невподобання та дискомфорт у пасажирів. Оскільки в салоні знаходились особи поважного віку та діти, мною в культурій формі було зроблено їй зауваження щодо її поведінки, на що була отримана різка відповідь: «Тебе це не стосується і яке тобі діло, і взагалі мій хлопець тобі ноги вирве за те, що ти взагалі звернувся до мене…» ЇЇ лайливому словниковому запасу можно було тільки подивуватись. Після того, як я зробив їй зауваження, об’єктом її невдоволення був вже я - всі лайливі слова обрушились вже на мене. По телефону їй хтось указував, щоб вона запам’ятала мене і де я вийду, оскільки особа з якою ця жінка розмовляла по телефону (з її слів це її хлопець) бажає розібратися зі мною по чоловічому. Весь час жінка досить голосно ображала мене нецензурною лайкою та погрозами. Після того, як я зі своєю знайомою, Романенко Катериною, вийшов на необхідній мені зупинці, жінка вибігла за мною і, бажаючи мене затримати до приходу її хлопця, вслід продовжувала до мене чіплятися та ображати брутальним матом. Підходячи до свого дому, вона витягнула із своєї сумки газовий балончик та, з метою затримати мене, бризнула мені в очі. Обороняючись, я її відштовхнув, внаслідок чого її сумочка випала на землю, що викликало в неї ще більш обурену та неврівноважену поведінку: вона брутальним матом ображала мене та погрожувала мені смертю за допомогою за свого хлопця. Щоб хоч якось схаменути та заспокоїти її, я взяв її сумку і сказав, що якщо вона не заспокоїться то я розкидаю її речі по подвір’ю. Ніяких ознак заспокоєння з боку гр. К не було. Вона зателефонувала в міліцію із заявою, що її грабують. Нікуди не тікаючи, в цій же телефонній розмові співробітникам міліції я доповів, що нікого я не грабую і хочу тільки заспокоїти гр. К. і працівникам міліції я повідомив, що мені необхідна допомога, оскільки вона погрожувала позбавити мене життя за допомогою свого хлопця, а належним доказом цього, крім свідків, саме і є звукозапис звернення до міліції, який слідчий внаслідок свого недбалого відношення до службових обов’язків та упередженого ставлення до обставин справи не захотів брати до уваги. Оскільки її істерична поведінка продовжувалася й надалі, я направився до найближчої посторонньої людини - охоронця дитячого садку та віддав йому сумку і пішов додому для негайного промиття очей, оскільки вони в мене були замилені сльозоточивим газом та дуже сильно пекли. Що далі відбувалося я не знаю.
Прийшовши додому, я виявив, що в мене були досить сильно запалені очі, а через неадекватну поведінку неврівноваженої жінки на нервовій почві в мене стався розлад здоров’я, що призвело до моєї подальшої госпіталізації.
Слід зазначити, що її погрози розправитися зі мною та вбити розцінюються мною серйозно, оскільки її неврівноважена поведінка говорить сама за себе. Жінка не мов би запрограмувала на те, щоб зкалічити мені життя. Моє повсякденне життя перетворилося на пекло: через страх за своє життя я вимушений постійно оглядатись.

Згідно цього пояснення працівниками МВС було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 186!!! Що порадите???
 
Вова-37Дата: Понеділок, 25.06.2012, 21:17 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 91
Репутация: 3
Замечания: 20%
Статус: Offline
Судячи з вашого оповідання,факт заволодіння сумочкою потерпілої був. Ваші дії можна ще кваліфікувати як незакінчений злочин,тобто недоведений до кінця з підстав незалежних від вашої волі. Порада, ви сумочку знайшли хотіли повернути першій попавшій люди,яка виявилась потерпіла. Потім вона обмовила вас у крадіжці, достала балончик і бризнула.Шукайте свідків які могли не підтвердити покази потерпілої
 
lutsenkovladДата: Неділя, 01.07.2012, 21:47 | Сообщение # 3
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
В даному випадку у Ваших діях відсутня субєктивна сторона складу злочину, тобто відсутній прямий умисел на незаконне відкрите заволодіння майном ! При кваліфікації дій треба враховувати психічне ставлення особи до вчинюваної дії !

Варіант другий. Якщо в даному випадку був незакінчений злочин, відповідно до п.4 ППВСУ від 06.11.2009 № 10 "Крадіжку і грабіж потрібно вважати закінченими з моменту, коли винна особа вилучила майно і мала реальну можливість розпоряджатися чи користуватися ним" У даному випадку за зазначеними умовами був закінчений замах на грабіж ! Ось далі, важливо ! Чи могли Ви далі продовжити злочин ? За описаних вами умов - могли ! Але не продовжили, добровільно залишивши цю сумочку, ще навіть до приїзду міліції ! У даному випадку є ознаки добровільної відмови !

Відповідно до ст. 17 КК
"1. Добровільною відмовою є остаточне припинення особою за
своєю волею готування до злочину або замаху на злочин, якщо при
цьому вона усвідомлювала можливість доведення злочину до кінця.

2. Особа, яка добровільно відмовилася від доведення злочину
до кінця, підлягає кримінальній відповідальності лише в тому разі,
якщо фактично вчинене нею діяння містить склад іншого злочину"

Стосовно того, що не хочуть приймати аудиозапис !? Відповідно до ст. 43 та 66 КПК ви маєте право подавати докази, заявляти клопотання ! Заявіть клопотання, про приєднання даного доказу! Слідчий його повинен розглянути у відповідності зі ст. 129 КПК " Клопотання підозрюваного, обвинуваченого, їх захисників, а також потерпілого і його представника, цивільного позивача, цивільного відповідача або їх представників про виконання будь-яких слідчих дій слідчий зобов'язаний розглянути в строк не більше трьох діб і задовольнити їх, якщо обставини, про встановлення яких заявлені клопотання, мають значення для справи.
Про результати розгляду клопотання повідомляється особа, яка заявила клопотання. Про повну або часткову відмову в клопотанні складається мотивована постанова" Якщо слідчий відмовляє, пишіть скаргу прокурору або в суд ! Нехай Ваша знайома, Романенко Катерина, дає покази, що бачила як та жінка себе неадекватно поводила !

Ражду, Вам писати заяву до міліції про вчинення тією громадянкою злочину за ознаками передбаченого ч.1 або навіть ч.4 ст. 296 КК "Хуліганство" Хуліганство - це грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи вигятковим цинізмом! Як роз'яснив Пленум ВСУ у своїй Постанові від 22.12.2006 № 10 а саме у п. 11 "... Використання при вчиненні хуліганства... спеціальних засобів (гумового кийка, газових пістолета, БАЛОНЧИКА, гранати, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії), пневматичної зброї, сигнальних, стартових, будівельних пістолетів, ракетниць, вибухових пакетів, імітаційно-піротехнічних та освітлюваних засобів, що не містять у собі вибухових речовин і сумішей, а також інших спеціально пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень знарядь злочину є підставою для кваліфікації дій винної особи за ч. 4 ст. 296 КК не тільки в тих випадках, коли вона заподіює ними тілесні ушкодження, а й тоді, коли ця особа за допомогою зазначених предметів створює реальну загрозу для життя чи здоров'я громадян"
п. 5 вищезазначеної постанови передбачає "За ознакою особливої зухвалості хуліганством може бути визнано таке грубе порушення громадського порядку, яке супроводжувалось, наприклад, насильством із завданням потерпілій особі побоїв або заподіянням тілесних ушкоджень,..."
Хуліганством, яке супроводжувалось винятковим цинізмом,
можуть бути визнані дії, поєднані з демонстративною зневагою до
загальноприйнятих норм моралі, наприклад, проявом безсоромності чи
грубої непристойності, знущанням над хворим, дитиною, особою
похилого віку або такою, яка перебувала у безпорадному стані, та
ін.

З повагою !


Сообщение отредактировал lutsenkovlad - Понеділок, 02.07.2012, 00:33
 
slolvomДата: Четвер, 30.08.2012, 13:29 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
В даному випадку в Ваших діях відсутній склад злочину передбачений ч. 1 чи ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж). Так як суб'єктивна сторона даного злочину характеризується наявністю у винної особи прямого умислу на протиправне заволодіння чужим майном і корисливим мотивом (обернення цього майна на свою користь чи на користь інших осіб). В діях громадянки формально вбачається склад злочину передбачений ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство), однак в цій ситуації не достатньо наслідків спричинених її діями, тобто істотної шкоди, тому в її діях присутнє адміністративне правопорушення - дрібне хуліганство. Якщо тільки Вам не були спричинено легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров'я, чи тілесні ушкодження середньої тяжкості, або тяжкі тілесні ушкодження, або завдано матеріальної шкоди. На цей факт потрібно проводити судово-медичне дослідження, для чого надавати судово-медичному експерту медичну документацію, історію хвороби та ін. Може написати відповідну заяву до міліції.
Стосовно порушеної кримінальної справи за ч. 2 ст. 186 КК України, то потрібно, щоб Ви надали такі показання при допиті у слідчого та їх було підтверджено іншими доказами, показаннями вашої знайомої, сторожа. Також потрібно знати чи вилучили працівники міліції сумку вказаної громадянки, де при яких обставинах, потрібно враховувати показання даної громадянки.
Бажаю найкращого позитивного вирішення даної ситуації.


Юрист в галузях кримінального, цивільного, сімейного, господарського права.
 
NatashaДата: Вівторок, 04.09.2012, 16:00 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Я работаю учителем в школе.Педстаж составляет 25 лет. Общий стаж 29 лет.Могу ли я оформить пенсию по выслуге лет и буду ли я получать пенсию в полном объеме в случае увольнения с работы.

наталья
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Кримінальні справи » Допоможіть розібратися
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: