П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Відступлення права вимоги - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Банки » Відступлення права вимоги
Відступлення права вимоги
ДмитрикДата: Неділя, 15.11.2009, 22:01 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 5
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Прошу допомогти, якщо хто-небудь стикався з відступленням права вимоги за кредитним договором?Ситуація наступна, банк відступив право вимоги за кредитним договором та договором застави якійсь фірмі.Питання: як пероформити заставодержателя за договором застави, договір застави нотаріально посвідчений.
 
cesarusДата: Субота, 21.11.2009, 12:36 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Так він вже переоформлений, коли банк уступав право вимоги. Ви можете лише внести зміни до свого договору шляхом укладення додаткової угоди, яку посвідчить нотаріус
 
LikvidatorДата: Субота, 30.01.2010, 14:31 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
А вам это зачем нужно ??? wacko Пусть об этом болит голова у того, кому уступили право требования. Не грузите себя чужими проблемами. biggrin
 
MatiasДата: Понеділок, 17.05.2010, 16:44 | Сообщение # 4
Лейтенант
Группа: Модераторы
Сообщений: 61
Репутация: 2
Замечания: 0%
Статус: Offline
Я так розумію, що «відступленням права вимоги за кредитним договором» було зроблено банком колекторській фірми (від латинської collector – збирач)?
Законодавчого регулювання (правових підстав) діяльності колекторських фірм, (тобто спеціального законодавчого акту) в Україні немає.
Частина 3 ст. 512 Цивільного кодексу України містить положення, згідно з яким кредитор у зобов'язанні не може бути замінений, якщо це встановлено договором або законом. Так, колекторська компанія може діяти від імені банку (кредитора) на підставі договору доручення, комісії або надання послуг за певну винагороду. В такому випадку банк разом із наданням колектору права вчинити певні юридичні дії щодо стягнення з боржника заборгованості передає колектору інформацію про клієнта-боржника.
При цьому ст. 1076 Цивільного Кодексу України встановлено, що банк гарантує таємницю банківського рахунку, операцій за рахунком і відомостей про клієнта. Ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність " встановлено, що банківською таємницею, зокрема, є відомості про банківські рахунки клієнтів, фінансово-економічний стан клієнтів та ін. Ст. 62 цього ж Закону містить порядок розкриття банківської таємниці – зокрема, з письмового дозволу власника такої інформації, та інші.
Але, банки, намагаются обійти всі вищевказані норми, практикують безпосереднє зазначення в кредитному договорі пункту про передачу інформації (з його згоди) про позичальника (обсяг боргу, відсоткова ставка, застава, персональні дані боржника) третім особам для стягнення заборгованості у випадку її прострочення. Якщо ж у кредитному договорі такий пункт не передбачений, то банк не має права передавати інформацію колектору.
Тому Ваше запитання щось не дуже зрозуміле.
Далі "як пероформити заставодержателя за договором застави, договір застави нотаріально посвідчений"?
Усі сторони, які є у договорі застави із проектом змін повинні звернутись до нотаріуса, який посвідчував договір, який розтлумачить - чому ні. smile


Сообщение отредактировал Matias - Понеділок, 17.05.2010, 16:47
 
makarenko1988Дата: П`ятниця, 26.04.2019, 17:39 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 4
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Потрібно банку, який є заставодержателем, укласти догоівр про відступлення прав вимоги з придбавачем прав вимог по кредитному договру. Такий договір повинен бути нотаріально посвідчений та право вимоги повинне бути зареєстровано і внесно до реєстру нерухомого майна.
http://www.advokat-dnepr.com.ua/
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Банки » Відступлення права вимоги
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: