П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Необычные закони в США - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » КАВ'ЯРНЯ » ГУМОР » Необычные закони в США (Таковие действительно сущесвуют или существовали ранее.)
Необычные закони в США
nikolawДата: Четвер, 04.11.2010, 22:09 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 10
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Необычные законы в США

Авторы сборника "Запрещено привязывать аллигаторов к пожарным кранам" 18-летние Энди Пауэлл и Джефф Кун собирали юридические казусы через интернет.

Благодаря авторам читатель узнает, что на Аляске запрещено будить медведей, чтобы снять их на фотокамеру, а также выбрасывать живых лосей из самолета во время полета и поить их спиртными напитками, сообщает NTV.ru.

В Аризоне запрещено охотиться на верблюдов, а также класть спать осла в ванной – за это взимается штраф.

Так же в США запрещено рыбачить, сидя на верблюде (Айдахо), в Нью- Орлеане нельзя привязывать крокодилов к гидрантам, а в Техасе человека могут арестовать, если он начнет стрелять по бизонам со второго этажа отеля.

В Балтиморе не разрешается приходить в театр со львами, а в городе Гейлсбур, в Иллинойсе, под угрозой штрафа в 1000 долларов запрещается бить крыс бейсбольной битой.

В книге речь идет не только о животных. Жители штата Миннесота не имеют права спать голыми, а в Луизиане, если человек кого-то укусит, на него можно подать в суд за нападение. При этом вина нападающего может усугубиться, если выяснится, что он носит вставную челюсть.

О дним из лидеров среди американских штатов является Индиана. В числе законов Индианы - запрет на принятие ванны в период с октября по март, продажу автомобилей по воскресеньям, изменение цвета птиц и кроликов, продажу молока в винных магазинах, ношение усов лицами, склонными к частым поцелуям, поедание арбузов в общественных парках, употребление стоя алкогольных напитков в ресторанах и барах.

Жителя Индианы обязаны привлечь к суду за изнасилование, если пассажирке его автомобиля не исполнилось 17 лет, и она находится в машине без чулок или носков.

В Канзасе все пешеходы, пересекающие дорогу ночью, должны носить световые отражатели, а в Порт-Артуре наказуемым деянием является выделение неприятных запахов в лифте.

Несколько лет назад под давлением тогдашнего губернатора Джорджа Буша в Техасе был принят закон, в соответствии с которым преступник обязан устно или письменно предупреждать жертву о предстоящем преступлении не менее чем за 24 часа до его совершения. Кроме того, в предупреждении следует описать готовящееся преступление. Нарушение этого правила учитывается судом как отягчающее обстоятельство.

В Штате Юта не запрещается держать дома снаряд с ядерной боеголовкой. Однако строжайше запрещено его взрывать. А в городе Чико в Калифорнии штраф до 500 долларов грозит всякому, кто взорвет в пределах города ядерное устройство.

Книга пользуется большой популярностью в США, а авторы планируют выпустить дополненное издание.

 
BELARUSДата: Четвер, 03.03.2011, 14:15 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 36
Репутация: 3
Замечания: 0%
Статус: Offline
Нова Зеландія
У місті Лонгберні всіх котів зобов'язали виходити з дому лише за наявності на шиї трьох дзвіночків. Причина запровадження цього закону проста: коти часто нападають на беззахисних птахів. І щоб контролювати котячі інстинкти, господарі на абсолютно законних підставах вдягають їм на шию дзвіночки.

Австралія
Таксистам у цій країні закон наказує постійно возити в багажнику трохи сіна.
Такий закон був ухвалений ще років сто тому, але, зважаючи на все, ніхто не подбав про його скасування.

США
Жителям Бостона не пощастило. Їм закон дозволяє мати лише три собаки максимум.
А якщо ви подорожуєте штатом Огайо, то зверніть увагу на такий закон: тут щонеділі заборонено ловити китів.

У штаті Нью-Джерсі є місто Мелвілл. Відвідайте заради цікавості місцевий зоопарк. Ви й на тварин подивитеся, і про закон незвичайний дізнаєтеся. А йдеться у ньому про те, що тваринам заборонено пропонувати сигарети й алкогольні напої!

Та найгірша ситуація на Алясці. Тут закон суворо забороняє будити ведмедів для того, щоб їх сфотографувати.

Великобританія
Якщо ви подорожуєте Англією з дитиною до 10 років, то майте на увазі, що місцевий закон категоричний: дітям цього віку забороняється дивитися на оголені манекени.

А ще в цій країні дітям не можна усміхатися, коли їх фотографують на паспорт. Бідолашні британські діти...

Канада
У канадському місті Калгарі дітлахам закон і поготів не дозволяє гратися. Та не лякайтеся, нічого страшного, просто заборонено кидатися сніжками й запалювати феєрверки без спеціального на те дозволу.

Франція
У цій країні закон суворо забороняє цілуватися людям на залізничних шляхах.

Індія
У штаті Раджастан жінки, згідно з законом, просто зобов'язані споживати у великій кількості насіння моркви. Кажуть, це хороший метод контрацепції.

Естонія й тим більше відзначилася. У Таллінні є чинним закон, що забороняє людям під час сексу грати в шахи! Т

Бахрейн
У цій мусульманській країні чоловік-гінеколог під час обстеження пацієнтки зобов'язаний дивитися лише на відображенні її статевих органів у дзеркалі! Інакше закон його суворо покарає.

Саудівська Аравія
Ця країна є найсуворішою серед усіх країн Перської затоки. Наприклад, тут жінкам заборонено керувати автомобілем.

Що ж стосується чоловіків, то закон "подбав" і про них. Усім чоловікам суворо заборонено входити до магазинів, що торгують жіночою білизною. Так, у Саудії жінки сором'язливі, їм не хочеться обговорювати при чоловіках досить делікатні деталі свого туалету.

Лондон
Якщо в британській столиці ви кликатимете таксі вигуком "Таксі!", то заплатите штраф приблизно $100. Такий закон, будьте стриманішими.

Австралія
А в цій країні є чинним закон, що забороняє водіям залишати на вулицях своє авто з ключами всередині.

Данія
У цій північній країні закон наказує всім автомобілям їздити лише з увімкненими фарами, для того, щоб можна було легко відрізнити машину, що рухається, від припаркованої.

Також данці зобов'язані, перед тим як завести авто, неодмінно перевірити, чи справними є фари, а також переконатися, що під машиною немає дітей!

Південна Корея
У цій країні всі поліцейські, які працюють на дорогах, щодня повинні детально звітувати керівництву про отримані за день хабарі!

Напевно, саме такого закону дуже не вистачає Україні.

Додано (03.03.2011, 15:15)
---------------------------------------------
Журналіст британської газети The Times Алекс Уейд склав список найбільш дивакуватих у світі законів.

1. У лондонському Сіті заборонено перевозити на таксі скажених собак або трупи.

2. У будівлі Парламенту Великобританії заборонено вмирати.

3. Наклеївши на конверт догори ногами поштову марку з портретом британського монарха, ви скоїте акт державної зради.

4. У Франції заборонено давати поросятам ім'я Наполеон.

5. Згідно з Кодексом із запобігання ухилення від податків, прийнятому у Великобританії в 2006 році, забороняється не повідомляти податковому інспектору будь-яку інформацію, яку Ви не хотіли б доводити до його відома, хоча Ви і не зобов'язані повідомляти йому інформацію, яку Ви не проти йому повідомити.

6. В Алабамі забороняється водити машину із зав'язаними очима.

7. Законодавство штату Огайо забороняє споювати риб доп’яну.

8. Судна королівського ВМФ, що входять у лондонський порт, повинні вручати констеблю лондонського Тауера по бочці рому.

9. У Великобританії закон дає право вагітній жінці справляти потребу скрізь, де їй заманеться, і навіть використовувати замість нічного горщика каску полісмена, якщо вона заздалегідь його про це попросить.

10. У графстві Ланкашир жодній людині не дозволено після того, як поліцейський констебль на березі моря попросить її затриматися, під'юджувати будь-якого собаку до гавкоту.

11. У Маямі, штат Флорида, заборонено кататися на скейтборді в поліцейській дільниці.

12. В Індонезії за мастурбацію належить відрубувати голову.

13. У Великобританії всі особи чоловічої статі, старші 14 років, зобов'язані дві години на день вправлятись у стрільбі з лука.

14. У Лондоні почесному громадянину дозволено переганяти стадо овець через Лондонський міст без сплати мита, а також переганяти гусаків по Чіпсайду.

15. У Сальвадорі особи, викриті у водінні в нетверезому вигляді, можуть бути засуджені до розстрілу.

16. У Великобританії чоловік, що відчув нагальну необхідність справити потребу в громадському місці, має право це зробити лише за умови, що він направить струмінь на заднє колесо свого автомобіля, а правою рукою триматиметься за цей самий автомобіль.

17. У Флориді незаміжні жінки, що скоюють парашутні стрибки по неділях, можуть бути ув'язнені.

18. У Кентуккі забороняється носіння замаскованої зброї, якщо воно має довжину більше шести футів.

19. У Честері валлійцям заборонено входити в місто до світанку і залишатися в його межах після заходу сонця.

20. У місті Йорк закон не забороняє вбивати шотландців у стінах стародавнього міста, але тільки якщо ці шотландці мають при собі лук і стріли.

21. У Боулдері, штат Колорадо, заборонено вбивати птахів у межах міста, а також "володіти" домашніми тваринами: з погляду закону, жителі міста можуть бути лише "наглядачами за тваринами".

22. У Вермонті жінки можуть користуватися вставними щелепами лише за наявності письмового дозволу від чоловіка.

23. У Лондоні заборонено ловити на вулиці таксі, якщо ви хворі на чуму.

24. У Бахрейні лікар чоловічої статі, згідно з законом, має право оглядати статеві органи жінки, але не безпосередньо, а лише дивлячись на їх відображення в дзеркалі.

25. Голова будь-якого мертвого кита, знайденого на берегах Великобританії, згідно з законом, належить королю. Хвіст, проте, належить королеві - на той випадок, якщо їй знадобляться кістки на корсет.

 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » КАВ'ЯРНЯ » ГУМОР » Необычные закони в США (Таковие действительно сущесвуют или существовали ранее.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: