П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Бюлетень Міністерства юстиції України - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Юридична література » Бюлетень Міністерства юстиції України
Бюлетень Міністерства юстиції України
NewLawДата: П`ятниця, 12.08.2011, 17:43 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Наступного тижня вийде друком березневий випуск журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» (№3/2011).

Які зміни внесла адмінреформа в ДВС та чи зможуть зміни до Закону України «Про виконавче провадження» ефективно вплинути на виконання рішень судів в Україні? На ці та інші питання відповідає у своїй статті голова Державної виконавчої служби Геннадій Стаднік.
Продовжуючи тему виконавчого провадження у рубриці «Юридичні акценти», свої коментарі щодо процесуальних строків, умов реалізації майна, збільшених зборів і штрафів, нових обов'язків боржника дає директор «Правозахисної консалтингової групи», адвокат Олександр Кузь.
У рубриці «Мін’юст консультує» – роз’яснення фахівців Міністерства юстиції щодо особливостей укладання договору дарування та порядок державної реєстрації благодійних організацій в Україні.
Рубрика «Правова наука» розглядає актуальні питання правової реформи в Україні, конституційно-правової та політичної відповідальності, окремі питання соціально-правового становища людей похилого віку в умовах пенсійної реформи, а також законодавчі вдосконалення у сфері трудового, господарського, фінансового та міжнародного права.
У «Персоналіях» – Валерія Лутковська, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини. Про життєву позицію та професійні успіхи, жіночу вдачу та кохання – читайте у номері!

Додано (15.04.2011, 18:17)
---------------------------------------------
Наприкінці квітня виходить друком черговий випуск журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» (№4/2011).

В Україні останні десять років активно розвивається нова галузь права – медичне право, що залучає все більшу кількість фахівців від медицини і права, як теоретиків, так і практиків. Дебати спеціалістів у цій царині різновекторні: від визначення медичного права як галузі права, інституту права, галузі законодавства до практичних аспектів захисту прав людини у сфері охорони здоров’я.
Тема номеру – «Медичне право: теоретико-практичні аспекти правовідносин».
В «Юридичних акцентах» про стратегічні напрямки розвитку медичного права та законодавства в Україні, юридичну практику у сфері захисту прав суб’єктів медичних правовідносин мову ведуть доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри державно-правових дисциплін Національної академії прокуратури України Степан Стеценко та кандидат юридичних наук, адвокат, президент юридичної фірми «MedLex», член Всесвітньої асоціації медичного права Ірина Сенюта.
«Правова наука» розглядає актуальні питання конституційного, цивільного, адміністративного, земельного, міжнародного права, кримінально-виконавчого права, кримінального права та процесу. Серед авторів: Т.А. Француз-Яковець, В.М. Божко, В.Л. Федоренко, В.І. Цоклан, С.А. Загородній, О. М. Клименко, О.П. Світличний, В.Д. Сидор, В.М. Присяжний, Д.О. Пилипенко, Ю.О. Волошин, Є.О. Письменський та інші.
Також у номері розміщені роз’яснення фахівців Міністерства юстиції щодо державного захисту прав громадян як споживачів фінансових послуг (Л.М. Кравченко, к.ю.н., начальник відділу з правового регулювання фінансових послуг Департаменту фінансового законодавства) та про деякі питання з практики застосування норм щодо порядку розірвання шлюбу (О.І. Падучак, головний спеціаліст відділу правової допомоги Департаменту у справах цивільного стану громадян).
Про події, що відбулися за останній місяць, читайте в «новинах юриспруденції»: нова структура Міністерства юстиції України та нові призначення на посаду, зустрічі Міністра та проведені заходи міністерства, а також перелік наказів Міністерства юстиції України за березень 2011 року.

Додано (24.05.2011, 18:26)
---------------------------------------------
АНОНС
Для розміщення інформації на сайті

Наступного тижня виходить друком черговий випуск журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» (№5/2011).


Тема номера – «Права дитини в Україні».
До Дня прав дитини в «Юридичних акцентах» Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова зі спеціальною доповіддю про роль сім’ї, суспільства і держави в недопущенні бездоглядності, безпритульності та насильства щодо дітей. У контексті тематики номера стаття начальника відділу з питань правосуддя Департаменту антикорупційного законодавства та законодавства про правосуддя Міністерства юстиції України В’ячеслава Панасюка про систему кримінальної юстиції щодо неповнолітніх та цивілізований підхід держави до проблеми дитячої злочинності.
У «Правовій науці» розглядаються актуальні питання теорії та історії держави і права, конституційного, фінансового та міжнародного права, кримінального процесу та судової експертизи. Серед авторів-науковців: Н.М. Оніщенко, С.В. Береза, Б. В. Киндюк, О.М. Литвинов, Е.Ф. Демський, Н.В. Добрянська, О.В. Майстренко, П.В. Прилуцький, О.І. Виговський, В. М. Абрамова, В. Ю. Швачката інші.
Також у номері розміщені роз’яснення фахівців Міністерства юстиції щодо законодавчих новел в реалізації права на доступ до публічної інформації (А.О. Мішенков, головний спеціаліст відділу з питань гуманітарного законодавства Департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства) та про особливості посвідчення договорів відчуження спільного майна подружжя (А.О. Тодорович, провідний спеціаліст відділу методично-правового забезпечення Департаменту нотаріату, фінансового моніторингу юридичних послуг та реєстрації адвокатських об’єднань).
Про події, що відбулися за останній місяць, читайте в «новинах юриспруденції»: звіт про результати проведення публічного громадського обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», про новий склад Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення та участь України в реформуванні Європейського суду з прав людини, про підписання Програми співробітництва мін’юстів України та Білорусі на 2011-2012 роки та міжнародну співпрацю у формуванні нового виборчого законодавства, деякі кадрові питання міністерства та нагородження, а також перелік наказів Міністерства юстиції України за квітень 2011 року.

тел. 360-73-54 Леся Коваленко

Додано (23.06.2011, 10:27)
---------------------------------------------
До уваги читачів!
Повідомляємо про черговий випуск журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» (№6/2011).

Тема номера – «Україна європейська або як отримати посвідку на проживання в ЄС».
Центральна стаття номеру – стаття Міністра юстиції України Олександра Лавриновича «Європейський вимір судово-правової системи України: реформи в дії».
В контексті тематики номеру стаття Директора Департаменту взаємодії з органами влади Міністерства юстиції (донедавна – Директор державного департаменту з питань адаптації законодавства) Олени Зеркаль «Загальний нарис розвитку співробітництва між Україною та ЖЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки».
У «Правовій науці» розглядаються актуальні питання теорії та історії держави і права, конституційного, трудового та міжнародного права, кримінального процесу та скримінології. Серед авторів-науковців: доктори юридичних наук Л.Р. Наливайко, В.Л. Федоренко, кандидати юридичних наук Ж.М. Пустовіт, Н.В. Драганова, Р.Ю. Савонюк, А.С. Поклонський, І.В. Манжул, дисертанти Ю.О. Сульженко, В.В. Топчій, К.О. Гарагата, Є.С. Демчіхіна, Є.В. Довженко, Л.В. Поліщук, Ю.М. Середа та Р.В. Челпан.
Також у номері розміщені роз’яснення фахівців Міністерства юстиції щодо європейських підходів до організації виконання кримінальних покарань (Ю.В. Олійник, головний спеціаліст відділу взаємодії з Державною пенітенціарною службою України Управління взаємодії з Державними службами України Департаменту взаємодії з органами влади) та про застосування Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей 1980 року (М.Б. Сніжко, заступник начальника відділу правління міжнародного приватного права і міжнародної правової допомоги).
Про події, що відбулися за останній місяць, читайте в «новинах юриспруденції»: зустріч Міністра юстиції Олександра Лавриновича з послами країн ЄС, США та Канади з метою обговорення питань щодо розробки нової редакції Закону України «Про вибори народних депутатів України», зустріч партнерів проекту «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна», участь Міністра юстиції у юридичному форумі «Eurolawyer 2011»: основні питання; інформація щодо запиту на отримання публічної інформації; повідомлення Мін’юсту про фінансовий звіт політичних партій за 2010 рік; а також фотоматеріали зустрічі Міністра юстиції з представниками делегації Конгресу США та з Головою Європейської комісії «Демократія через право» (Венеціанська Комісія) Джанні Букіккіо. У номері також фоторепортаж про міністерську зустріч Україна – ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки,, а також перелік наказів Міністерства юстиції України за травень 2011 року.

Тел. (44) 360-7-54, Леся Коваленко

Додано (29.07.2011, 11:08)
---------------------------------------------
Вийшов друком черговий випуск журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» (№7/2011).
Тема номера – «Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно: проблеми та перспективи».
Центральна стаття номеру – «Проблеми та перспективи розвитку законодавства України в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно» (автор – Я.Є Барц, заступник керівника з юридичних та загальних питань Запорізького міжміського бюро технічної інвентаризації).
У «Правовій науці» розглядаються актуальні питання теорії та історії держави і права, конституційного, цивільного, земельного, кримінального та міжнародного права. Серед авторів-науковців: доктор юридичних наук О.М. Бірюков, кандидати юридичних наук О.Ф. Мельничук, Т.А. Француз-Яковець, Т.О. Коваленко, М.М. Бахуринська, В.М. Присяжний, Н.В. Плахотнюк, О.В. Стрельцова, дисертанти Ю.В. Желіховська, В.В. Мушенок, С.С. Савич, О.А. Тимошенко, В,М. Тімашова
Також у номері розміщені роз’яснення фахівців Міністерства юстиції щодо свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування та порядок його видачі (В.В. Міненко, провідний спеціаліст відділу з питань соціального захисту Управління соціального, трудового та гуманітарного законодавства Департаменту конституційного, адміністративного та соціального законодавства Міністерства юстиції України).
Про події, що відбулися за останній місяць, читайте в «новинах юриспруденції». Україна надала згоду на оприлюднення звіту про стан виконання антикорупційних рекомендацій GRECO. До 1 січня 2013 року Мін’юст утворить регіональні центри з надання безоплатної правової допомоги. Під час проведення Євро-2012 очікується збільшення попиту на проведення окремих видів судових експертиз. Мін'юст оприлюднив проект Кримінального процесуального кодексу України. Кабмін пропонує виключити свідоцтва адвокатів та нотаріусів з переліку документів дозвільного характеру.
У рубриці «Документи» – перелік наказів Міністерства юстиції України за червень 2011 року

До уваги читачів! Наступний випуск журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» приурочено до Дня Незалежності України та професійного свята - Дня нотаріуса. До змісту журналу буде включена нова рубрика «Актуальні питання нотаріату», де розміщуватимуться тематичні статті та інформаційні матеріали щодо вчинення нотаріальних дій та ведення нотаріальної діяльності. Замовити номер Ви можете....

Тел. (44) 360-7354, Леся Коваленко

Додано (12.08.2011, 18:43)
---------------------------------------------
ДП «Укрправінформ» та редакційна колегія журналу «Бюлетень Міністерства юстиції України» повідомляє про тематичний вихід журналу до 20-річчя Незалежності України та професійного свята нотаріусів – Дня нотаріату.
Випуск номеру очікується до 31 серпня 2011 року.

До уваги нотаріусів! З вересня 2011 року журнал започатковує на своїх сторінках тематичну рубрику «Нотаріат України: теорія і практика», де будуть розміщенні публікації відомих фахівців у сфері нотаріальної діяльності, консультації та роз’яснення з чинного законодавства працівників Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.
Рубрика створюється з метою поширення знань щодо вдосконалення та розвитку сфери нотаріату, наукових досліджень актуальних проблем нотаріату, а також узагальнення нотаріальної практики та вироблення рекомендацій для однозначного застосування норм права в нотаріальній практиці.
Авторами рубрики стануть провідні майстри нотаріальної діяльності – відомі нотаріуси, доктори та кандидати юридичних наук, представники Нотаріальної палати України та Академії нотаріату України.
Щомісяця в журналі друкуватимуться відповіді на актуальні питання в сфері нотаріальної діяльності, підготовлені фахівцями Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.
До змісту рубрики також входитимуть нормативно-правові акти з питань нотаріату, які становитиму настільний правовий збірник нотаріуса.

Читайте в цьому номері (№ 8-9/серпень-вересень 2011):
До 20-річчя незалежності присвячені тематичні статті доктора юридичних наук, професора, фахівця конституційного права України Владислава Федоренка «Розвиток державотворення та правовтвоерння незалежної України» та доктора юридичних наук, професора Руслана Стефанчука про «Сім невирішених справ сучасного законотворення».
Рубрика «Нотаріат України: теорія і практика» включає наступні публікації:
Ступінь дослідженості питань нотаріату як інституту охорони цивільних прав (Леонід Єфіменко, голова Державної реєстраційної служби, заслужений юрист України)
Дух та буква українського нотаріату (Володимир Черниш, к.ю.н., приватний нотаріус, президент Академії нотаріату України та Ірина Лихолат, к.ю.н., приватний нотаріус)
Фінансовий моніторинг: порядок проведення перевірки та санкції за порушення вимог законодавства (Олена Захандревич, начальник відділу Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції)
Актуальні питання щодо виконання вимог Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму

У «Правовій науці» розглядаються актуальні питання цивільного, аграрного, міжнародного права, кримінології та філософії права. Серед авторів-науковців: доктори юридичних наук В.В. Коваленко, А.Г. Колб, Я.Є. Барц, С.І. Бугера, О.І. Виговський, А.Є. Санченко, В.І. Тимошенко, дисертанти В.І. Бенедик, Н.І. Блащук, Ю.Ю. Гресик, І.С. Демченко, О.М. Чернеженко.
Рубрика «Мін’юст консультує».
Про проблеми реєстрації друкованих засобів масової інформації у своїй статті розповідає директор Департаменту легалізації об’єднань громадян, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформагенств. заслужений юрист України Олена Семьоркіна.
Про досвід виконання Міністерством юстиції України Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей 1980 року та практика розгляду таких справ судами України – стаття заступника начальника відділу Управління міжнародного приватного права і міжнародної правової допомоги Марії Сніжко.
Про події, що відбулися за останній місяць, читайте в «новинах юриспруденції». У рубриці «Документи» – перелік наказів Міністерства юстиції України за липень 2011 року.

 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Юридична література » Бюлетень Міністерства юстиції України
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: