П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Позбавлення батьківських прав - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Позбавлення батьківських прав (як це зробити?)
Позбавлення батьківських прав
anton1930947Дата: Субота, 09.04.2011, 20:09 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Жінка та чоловік розійшлися після досягнення спільною дитиною 1 року. Дитина залишилася з матір'ю. Мати на аліменти не подавала. Зараз дитині 3 роки, з моменту розлучення про батька дитини нічого не відомо і про нього нічого не чути (де проживає, де працює, можливо уїхав ) дитиною не цікавиться зовсім. Чи можливо його позбавити батьківських прав? Якщо так то як це зробити ? Якщо подати на аліменти зараз то невідомо де його знайти, яка його адреса, так як на момент одруження прописки в нього не було і після розлучення теж.....але від нього нічого не треба..просто необхідно позбавити батьківського права.
 
ПрактикуючийЮристДата: П`ятниця, 06.05.2011, 16:14 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 32
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
Проблема зрозуміла. По-перше, в суд Ви можете подати позовну заяву про позбавлення батьківських прав самі,або звернутися до органів опіки та піклування. В який саме суд подавати Ви вирішуєте виходячи з наступного: (ст.110 ЦПК) якщо місце батька дитини невідоме, то потрібно подавати за останнім його місцем проживання, перебування, місцем його роботи або місце знаходженням його майна; а якщо хочете, щоб розглядалося "на Вашій території", у Вашому районному суді, то потрібно ще й у даному позові подавати на аліменти.
Позбавити батьківських прав непросто, але реально.
По-друге, Сімейний кодекс чітко встановив підстави для позбавлення батьківських прав, які наводяться нижче:

1) Ситуація, коли батьки не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я без поважних причин і протягом шести місяців не виявили щодо неї батьківського піклування.

2) Наявність факту ухилення від виконання своїх зобов'язань щодо виховання дитини (має місце, коли батьки не піклуються про фізичний і психічний стан дитини, духовному розвитку, його навчанні, підготовці до самостійного життя зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на його фізичний розвиток, не стежать за дитиною в обсязі, необхідному для його нормального самоусвідомлення, не сприяють засвоєнню ним загальновизнаних норм моралі; не проявляють інтерес до внутрішнього світу дитини, не створюють умови для одержання нею освіти.

3) У випадку жорстокого поводження з дитиною.

4) Коли батьки є хронічними алкоголіками або наркоманами. Захворювання батьків повинні бути підтверджені відповідними медичними висновками.

5) Коли батьки вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини. Під експлуатацією слід розуміти примушування його до жебрацтва, проституції, бродяжництва, заняттям злочинною діяльністю, нестерпного праці.

6) Коли батьки засуджені за вчинення умисного злочину щодо дитини.

У Вашому випадку необхідно застосовувати другий пункт. А взагалі, потрібно знайти фахівця, який гарно в цьому тямить, тому що, як свідчить практика, то така категорія справ морально важка, і Вам знадобиться не тільки юридична допомога, але і моральна підтримка.

Додано (06.05.2011, 17:14)
---------------------------------------------
Якщо маєте бажання детальніше поспілкуватися з цього питання, то можете зател. 093-86-35-170 або 098-48-865-48. Буду рада допомогти!


http://blagochin.ucoz.ru/
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Позбавлення батьківських прав (як це зробити?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: