П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


раздел имущества - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » раздел имущества
раздел имущества
stereotypДата: П`ятниця, 12.08.2011, 20:54 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
подскажите пожалуйста как проходит раздел имущества "от " и "до" ? и какие варианты есть при разделе ?
 
zahist-pravoДата: Середа, 19.10.2011, 09:33 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
це досить довго розповідати як проходить поділ майна від і до але якщо в загальному то поділ майна відбувається відповідно до сімейного кодексу ст.70 СК України де говориться що при поділі майна частки подружжя є рівними. Однак суд може виходити за межі рівності часток беручи до уваги інтереси малолітніх дітей ст. 71 СК україни
 
ПрактикуючийЮристДата: Неділя, 23.10.2011, 18:37 | Сообщение # 3
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 32
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
Розподіл майна справа не з легких, адже поділ того, що "нажито непосильным трудом" завжди викликає суперечки, та рідко коли проходить мирним шляхом.
Кожний конкретний випадок розподілу - індивідуальний, судити по якомусь одному - нерозумно.
Якщо маєте бажання отримати ґрунтовну консультацію з цього питання з визначенням стратегії поведінки - телефонуйте 093-86-35-170, 098-48-865-48.
Буду рада допомогти.


http://blagochin.ucoz.ru/
 
Krasov_nikitaДата: Середа, 05.09.2012, 09:21 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Решение о разделе имущества

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 листопада 2008 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі : головуючого - судді - _________, при секретарі _____________, за участю представника позивача – адвоката ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Запоріжжя цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя,

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя, у якому вказав, що 21 квітня 2001 року сторони уклали шлюб. За час подружнього життя згідно договору купівлі-продажу від 09.12.2003 року, вони придбали у власність 53/100 частин житлового будинку № 27 по вул. Зерновій у м. Запоріжжі. Вартість вказаної частини будинку складає 60 480 грн. В провадженні суду перебуває цивільна справа про розірвання шлюбу між сторонами, але питання про поділ майна подружжя у добровільному порядку не вирішений, у зв»язку з чим ОСОБА_2 змушений звернутися до суду з вказаною позовною заявою. На підставі викладеного, позивач просить поділити 53/100 частини житлового будинку № 27 по вул. Зерновій в м. Запоріжжі, розділивши його в натурі на дві частини.

У судовому засіданні позивач уточнив позовні вимоги, зазначивши, що оскільки на даний час неможливо розділити спірний об»єкт нерухомості в натурі, просить зобовязати сторони реалізувати належне їм майно, та розділити отримані кошти порівну.

Представник позивача – адвокат ОСОБА_4 підтримав позовні вимоги, просить суд позов задовольнити у повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_3 у судовому засіданні позов визнала повністю, проти задоволення позовних вимог не заперечує.

Вислухавши пояснення та доводи сторін, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заявлені вимоги підлягають задоволенню за наступних підстав :

У відповідності зі ст. 60 Сімейного кодексу України - майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловіку на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини самостійного заробітку.

Згідно ч.1 ст. 70 Сімейного кодексу України, у разі поділу майна, що є об»єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.

Згідно свідоцтву про шлюб, шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 зареєстровано 21 квітня 2001 року Ленінським відділом реєстрації актів цивільного стану Запорізького міського управління юстиції, актовий запис № 166 ( а.с. 4).

Згідно договору кіпівлі-продажу частини житлового будинку від 09 грудня 2003 року та технічного паспорту сторони придбали 53/100 частини житлового будинку № 27 по вул. Зерновій в м. Запоріжжі (а.с.5-7)

Вивчивши всі докази по справі, суд дійшов висновку про те, що позовна заява підлягає задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 10, 60, 212, 215, 294 ЦПК України, ст. 60, ч.1 ст. 70 СК України, суд

в и р і ш и в :

Позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_2 право власності на 1/2 частину, тобто на 53/200 частини будинку № 27 по вул. Зерновій в м. Запоріжжі.

Зобов"язати ОСОБА_2 та ОСОБА_3 реалізувати житловий будинок № 27 по вул. Зерновій в м. Запоріжжі, та розподілити отримані кошти у рівних частинах між собою.

Рішення довести до відома компетентних органів.

Заяву про апеляційне оскарження рішення може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано.

Суддя : _______________
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » раздел имущества
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: