П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Розірвання шлюбу з розподілом майна. - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Розірвання шлюбу з розподілом майна.
Розірвання шлюбу з розподілом майна.
VikTorДата: Понеділок, 11.01.2010, 15:01 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Шановні юристи.

Допоможіть, будьласка, у складінні позовної заяви про розірвання шлюбу з розподілом спільної власності.

Я у шлюбі 10 років. Є спільна дитина. Живемо ми у хаті чоловіка (хата власність свекрові), але все майно у хаті (від голих стін) сумісно нажитє. Чоловік не згоден ділити майно, а вижинає нас с дитиною на вулицю з торбиною, без жодної підтримки і майна.
Допоможіть будьласка згідно закону, а також грмотно скласти позовну заяву до суду.
Я вже дуже давно терплю приниження від свого чоловіка, а піти так не можу і не хочу бо маю законне право на це майно... І не хочу щоб ми з дитиною стали жабраками.

На цьому сайті я знайшла дуже гарний шаблон позовної заяви про розірвання шлюбу.
Я вже майже її склала, а також склала заяву про сплачення аліментів. Але в мене є необхідність у поділі спільної власності. А як це вказати у заяві не разумію.

Може хтось відкликнеться на допомогу ?

 
VeadelДата: П`ятниця, 15.01.2010, 09:05 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 10
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Скиньте, будь-ласка на Veadel@i.ua всі документи, що ви самостійно склали, я їх вичитаю, виправлю, якщо щось не так.
Питання:
1. яке саме майно, цікавить рухоме (машина, авто, трактор) є, можливо нерухоме майно (дім, город, можливо ще якість будинки є), хоча б в загальних рисах.
2. скільки років дитині?
3. Працює чи не працює чоловік? офіційно, неофіційно.
Впродовж двох днів, складу необхідні документи, але якщо б ви детально написали про свої стосунки в загалом, то я склав би своєрідний план дій.
 
Виктория83Дата: Понеділок, 01.02.2010, 10:56 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго Вам здоровья, шановна! Бажаю Вам терпіння! Скласти позов на розподіл майна не така легка справа як для позивача, тому що таке складання потребує багато документів стверджуючих: придбання майна у шлюбі, його ціна (щодо оцінки житла, то потрібно найняти особу, яка зможе оцінити Ваше майно, що буде вам коштувати 1% від оцінки, хоча в позові цей платіж можна надалі витребувати з відповідача) і т.п. Тому якщо Ви зможете по діловому домовитися з Вашим чоловіком і до розірвання шлюбу скласти "шлюбний контракт", тоді затрат щодо оцінки житла можна уникнути. Взагалі якщо Ви потребуєте складання кваліфікованого позову чекаю Вашого дзвінка 066-669-28-99, я Вам можна так сказати "благодійно" допоможу з Вашою справою
 
tigruliaДата: Понеділок, 01.02.2010, 12:46 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 6
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу).
Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної
власності на майно, набуте за час шлюбу.
Розпоряджання майном, що є об'єктом права спільної
сумісної власності, після розірвання шлюбу здійснюється співвласниками виключно за взаємною згодою, відповідно до Цивільного кодексу України.

У Вашому випадку потрібно буде довести, що майно було набуто у шлюбі, для цього буде достатньо або товарних чеків на придбання вказаного майна, або ж гарантійних талонів наприклад на придбану техніку, в яких вказано рік іх набуття.

 
Natali08011984Дата: Середа, 22.09.2010, 22:24 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Чоловік забрав свідотство про шлюб. У нас росте спільний син, Які необхідні документи потрібно подати для того, щоб чоловік почав виплату аліментів, куди з тими документами потрібно звернутися. На контакт він ідти не хоче, сином не цікавиться, + у нього на руках свідотство про шлюб. В які органи потрібно звернутися щоб він віддав свідотство, чи можна виробити дублікат свідотства? ДОПОМОЖІТЬ БУДЬЛАСКА, ТЕРМІНОВО!!!!!!
 
ПрактикуючийЮристДата: Субота, 15.01.2011, 21:59 | Сообщение # 6
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 32
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
У будь-якому випадку, 50% майна належить Вам на праві спільної сумісної власності подружжя. Проте, якщо у Вас є якісь фактичні докази (товарний чек, чи ще якісь документи придбання товару: мебелі, побут.техніки, тощо), то Ви можете претендувати на дані речі як єдина власниця. У випадку виникнення потреби у більш грунтовній консультації чи практичній допомозі, тел. 063-86-35-170.

http://blagochin.ucoz.ru/
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Розірвання шлюбу з розподілом майна.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: