П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Оплата алиментов при выезде заграницу на заработки - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Оплата алиментов при выезде заграницу на заработки
Оплата алиментов при выезде заграницу на заработки
КонстантинДата: Неділя, 12.08.2012, 14:47 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добрый день! От предыдущего брака у меня есть ребенок (4 года), на которого по решению суда я плачу 33% алиментов (30% алименты и 3% в счет погашения задолженности). Алименты были назначены, когда я был официально оформлен на работе от суммы заработка (500 грн). Сейчас я официально нигде не работаю, занимаюсь подработками, в центре занятости не стою. Оплачиваю исправно алименты и долг, образовавшийся по причине долгих судебных разбирательств и исправлений в бракоразводном процессе (банальные ошибки секретаря, неверно указавшего фамилии, даты рождения и еще много чего прочего в документах). Вернее, тяну лямку, чтобы помогать в воспитании моего ребенка и чтобы огородить мою новую семью от "лишних" неприятностей со стороны бывшей жены. Тяжело, но стараюсь. В ближайшем времени планирую отправиться в Россию на заработки, т.к. нынешний мой доход не позволяет содержать семью. Оформление заграницей будет официальным. Подскажите, пожалуйста, с какими трудностями я могу столкнуться при наличии у меня на текущий момент долга по алиментам в сумме 530 грн? Каким образом будут перечисляться алименты? Могу я все так же оплачивать установленную ранее сумму алиментов?
 
lutsenkovladДата: Неділя, 12.08.2012, 17:27 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня !

Відповідно до ч.3 ст. 181 СК "За рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі"

Стаття 182. Обставини, які враховуються судом при визначенні
розміру аліментів
1. При визначенні розміру аліментів суд враховує:

1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;
2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;
3) НАЯВНІСТЬ У ПЛАТНИКА АЛІМЕНТІВ ІНШИХ ДІТЕЙ, НЕПРАЦЕЗДАТНИХ
ЧОЛОВІКА, ДРУЖИНИ, БАТЬКІВ, ДОЧКИ, СИНА;
4) інші обставини, що мають істотне значення.

Стаття 192. Зміна розміру аліментів

1. РОЗМІР АЛІМЕНТІВ, ВИЗНАЧЕНИЙ ЗА РІШЕННЯМ СУДУ АБО ДОМОВЛЕНІСТЮ МІЖ БАТЬКАМИ, МОЖЕ БУТИ ЗГОДОМ ЗМЕНШЕНО АБО ЗБІЛЬШЕНО ЗА РІШЕННЯМ СУДУ ЗА ПОЗОВОМ ПЛАТНИКА АБО ОДЕРЖУВАЧА АЛІМЕНТІВ У РАЗІ ЗМІНИ МАТЕРІАЛЬНОГО АБО СІМЕЙНОГО СТАНУ, ПОГІРШЕННЯ АБО ПОЛІПШЕННЯ ЗДОРОВ'Я КОГОСЬ ІЗ НИХ ТА В ІНШИХ ВИПАДКАХ, ПЕРЕДБАЧЕНИХ ЦИМ КОДЕКСОМ.

Стаття 197. Встановлення строку сплати заборгованості.
Звільнення від сплати заборгованості за аліментами

1. З урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів суд може відстрочити або розстрочити сплату заборгованості за аліментами.
2. ЗА ПОЗОВОМ ПЛАТНИКА АЛІМЕНТІВ СУД МОЖЕ ПОВНІСТЮ АБО ЧАСТКОВО ЗВІЛЬНИТИ ЙОГО ВІД СПЛАТИ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА АЛІМЕНТАМИ, ЯКЩО ВОНА ВИНИКЛА У ЗВ'ЯЗКУ З ЙОГО ТЯЖКОЮ ХВОРОБОЮ АБО ІНШОЮ ОБСТАВИНОЮ, ЩО МАЄ ІСТОТНЕ ЗНАЧЕННЯ.

Тобто, в даному випадку, Ви можете звернутися до суду з позовом про зменшення розміру аліментів або про звільнення від сплати аліментів.

Відповідно до Стаття 196 СК Відповідальність за прострочення сплати аліментів

1. При виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день
прострочення.
2. Розмір неустойки може бути зменшений судом з урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів.

Якщо сума, яку Ви сплачуєте, Вас влаштовує, то сплачуйте і надалі, нічого Вам не перешкоджає !

З повагою !
 
КонстантинДата: Неділя, 12.08.2012, 18:34 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Спасибо за ответ! Воспользуюсь Вашим советом!
Меня сумма алиментов устраивает. Вопрос состоит в другом - будет ли устраивать сумма алиментов мою бывшую жену? В праве ли она как-либо повлиять, чтобы "оторвать" себе побольше? Не поймите превратно, отношения с бывшей натянутые. Я стараюсь быть честным перед собой, оплачиваю алименты день в день на отдельный счет моему ребенку и только ему. Будет возможность - буду платить больше. Но вправе ли она затребовать большую сумму в связи с повышением дохода?
 
lutsenkovladДата: Неділя, 12.08.2012, 19:06 | Сообщение # 4
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доки Ви офіційно не працевлаштуєтесь, збільшення суми аліментів не буде !
Навпаки, доки Ви офіційно не працевлаштовані, Ви має право на зменшення суми аліментів ! Якщо Ви офіційно будете працювати, і у Вас буде значно більший дохід, порівняно з тим, що був, то за даних обставин, якщо дитина потребує допомоги - можуть збільшити суму аліментів !

Стаття 182 СК Обставини, які враховуються судом при визначенні
розміру аліментів

1. При визначенні розміру аліментів суд враховує:

1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;
2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;
3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних
чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;
4) інші обставини, що мають істотне значення.
2. Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, за винятком випадків, передбачених статтею 184 цього Кодексу.

Стаття 185 СК Участь батьків у додаткових витратах на дитину

1. Той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов'язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо).
2. Розмір участі одного з батьків у додаткових витратах на дитину в разі спору визначається за рішенням суду, з урахуванням обставин, що мають істотне значення.
Додаткові витрати на дитину можуть фінансуватися наперед або покриватися після їх фактичного понесення разово, періодично або постійно.

Стаття 192 СК Зміна розміру аліментів

1. Розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів уразі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.
 
КонстантинДата: Понеділок, 13.08.2012, 11:04 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Спасибо за ответ!
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Оплата алиментов при выезде заграницу на заработки
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: