П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Поділ майна - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Поділ майна
Поділ майна
tasm2012Дата: Понеділок, 12.11.2012, 16:28 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня.
Дуже прошу допомогти у складній ситуації.
Мої батьки були одруженні 23 роки,в 2011 році офіційно розвелися.
Після розводу в домі залишилися житти:Я(22роки),брат(20р),мати,та бабуся(мати тата).Тато переїхав від нас,Інколи приходить до бабусі чи за своїми речами.
Зарас бабуся важко хвора,не розмовляє майже,погано сприймає інформацію.Ми за нею з мамою доглядаємо.Але відчувається не довго її залишилося на цьому світі.((
Давніше ще,бабуся написала дарствену чи як це правельно,та довіреність що батько може управляти всіма її справами.
За посліді рік,два,тато нічого не казав.Тепер він побачив що бабуся дуже хвора,почав приходить,скандалить з мамою,сказав що вижене її з цього дому і що ніякого права вона не має тут жить.
Я працюю,правда не офіційно,стою в ЦЗ на обліку.
Мати працюю в лікарні,санітаркою.
Батько працює на фірмі якійсь,працює здається офіційно.
В даний момент будує будинок,має автомобіль.

Чи маємо ми право з братом тут жить і які має права мати???Я не хочу уступатися,мама теж,її немає куди іти,і ми все життя в цьому домі прожили,працювали біля нього,доглядали за домом,бабусею.Тато хитро хоче вигнать маму.
Ще в тата є рідний брат,він живе в Києві,до бабусі приїхає раз на рік.
Допоможіть,підскажіть будь-ласка які ми маємо права з мамою.??
 
lutsenkovladДата: Вівторок, 13.11.2012, 12:57 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня !
Яким чином було набуто право власності на квартиру батьком ?
Майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу) !
Якщо майно дружини, чоловіка за час шлюбу істотно збільшилося у своїй вартості внаслідок спільних трудових чи грошових затрат або затрат другого з подружжя, воно у разі спору може бути визнане за рішенням суду об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Якщо один із подружжя своєю працею і (або) коштами брав участь в утриманні майна, належного другому з подружжя, в управлінні цим майном чи догляді за ним, то дохід (приплід, дивіденди), одержаний від цього майна, у разі спору за рішенням суду може бути визнаний об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.

Стосовно виселення, виселення провадиться у судовому порядку за таких підстав:
"систематично руйнують чи псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі чи в одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявились
безрезультатними"
Але виселення можливе ТІЛЬКИ У ТОМУ РАЗІ, КОЛИ ВИ АБО ВАША МАТИ НЕ МАЄТЕ ЧАСТКИ, ПРО ЩО Я СУМНІВАЮСЬ !

З повагою !
 
pnv290170Дата: П`ятниця, 14.06.2013, 09:53 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня! Під час розлучення майно  не розподілялось.Після  розлучення минуло 15 років.Чи маю зараз  право на свою частину? (Будинок чоловіка, я  була  прописана в будинку. прожили в  шлюбі  8 років, продбавали майно , робили ремонти, проистроювали  гос.  будівлі., вели господарство.Чоловік має сина, який проживав з своєю матірью,з якою чоловік мій  не був у  шлюбі.)

Сообщение отредактировал pnv290170 - П`ятниця, 14.06.2013, 10:10
 
garkavenkoДата: Середа, 03.07.2013, 12:34 | Сообщение # 4
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 28
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
pnv290170, можна звернутися до суду з позовом про поділ спільного майна подружжя. 
В обгрунтування своїх вимог вказувати, те що Ви "була  прописана в будинку. прожили в  шлюбі  8 років, продбавали майно , робили ремонти, проистроювали  гос.  будівлі., вели господарство".
Відповідно до ст.60 СК України майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба, тощо) самостійного заробітку (доходу). Вважається, що кожна річ, набута за час шлюбу, крім речей індивідуального користування, є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.

В даній ситуації може постати питення про застосування строку позовної давності (який становить три роки), оскільки з моменту розірвання шлюбу минуло понад 15 років. 
Але, згідно зі ст. 68 Сімейного кодексу України - розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, набуте за час шлюбу.

До вимоги про поділ майна, заявленої після розірвання шлюбу, застосовується позовна давність у три роки. Позовна давність обчислюється від дня, коли один із співвласників дізнався або міг дізнатися про порушення свого права власності.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Поділ майна
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: