П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


оцінка показів свідків - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » СУДОВІ ПРОЦЕСИ » Кримінальний процес » оцінка показів свідків
оцінка показів свідків
qwer1Дата: Четвер, 19.01.2012, 12:54 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Ситуація така: В справі порушеної відносно особи за ст. 122 ККУ яка знаходиться на розгляді всуді є ряд свідків, які були теж учасниками бійки та є родичами потерпілому. Відносно них теж порушені справи але по ним проводиться досудове слідство.
Питання: На яку норму можна опиратися, прохаючи суд не брати до уваги або категорично віднестись до показів вказаних свідків. Оскільки у них є особистий інтерес (мотив) оговорювати підсудного, за для уникнення покарання по справам які порушено відносно них.
 
Вова-37Дата: П`ятниця, 27.01.2012, 22:08 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 91
Репутация: 3
Замечания: 20%
Статус: Offline
Прямої норми закону немає про яку Ви просите. Може у Вашій ситуації стане така порода, яка виходить із власної практики. Позиція суду і прокуратури така: свідок є особа яка несе кримінальну відповідальність за відмову надати покази або за завідомо неправдиві покази. Тобто Вам необхідно довести у суді що свідки подають неправдиві покази шляхом допиту своїх очевидців. Мета поради така постарайтесь розшевелити свідків, витягнути з них не ті покази які вони давали у міліції,розширити їх шляхом задавання питань і отримання на них відповіді, неправдиві пояснення мотивувати як завідомо неправдиві свідчення та просити суд щодо окремої перевірки свідчень свдків які були отриманні на суді,тільки так суд може взяти до уваги або відкинути попередні свідчення свідків які ними були подані у міліції тобто на досудовому слідстві
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » СУДОВІ ПРОЦЕСИ » Кримінальний процес » оцінка показів свідків
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: