П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Реєстрація громадської організації - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » КОРПОРАТИВНЕ ПРАВО » Реєстрація, ліквідація і банкрутство підприємств » Реєстрація громадської організації (Чи може стати засновником громадської організації в'язень?)
Реєстрація громадської організації
attorneyДата: Субота, 15.05.2010, 13:35 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня всім!
В мене виникло наступне питання.
Знайома людина, що відбуває покарання, захотіла займатися громадською діяльністю, зараз організовує людей для того аби пропагувати серед молоді відмову від наркотиків, алкоголю і тютюну. Поширювати в ЗМІ антирекламу шкідливих звичок.

В принципі, ця людина не наполягає на тому, аби ставати формально співзасновником організації, але оскільки ідея і головний імпульс належить саме їй, думаю, справедливо буде вказати у реєстраційних документах справжнього лідера.

В принципі, питання моє формулюється наступним чином: чи існує в Україні законний механізм для того, аби людина, що відбуває покарання у тюрмі, могла стати формальним співзасновником громадської організації?

Наперед дякую за вичерпні відповіді flower

Додано (15.05.2010, 14:35)
---------------------------------------------
актуально..

 
BELARUSДата: Середа, 01.09.2010, 14:41 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 36
Репутация: 3
Замечания: 0%
Статус: Offline
Засновниками громадських організацій можуть бути громадяни України, громадяни інших держав, особи без громадянства, які досягли 18 років, а молодіжних та дитячих організацій - 15-річного віку.
В ЗАКОНОДАВСТВІ ЧІТКОГО ОБМЕЖЕННЯ СТОСОВНО ВАШОЇ СИТУАЦІЇ НЕ МАЄ.

СМІЛИВО РЕЄСТРУЙТЕ, ДОКУМЕНТИ ТА ВИДИ НАВЕДЕНІ НИЖЧЕ:
1. Для легалізації громадської організації шляхом повідомлення про її заснування до легалізуючого органу подається заява, підписана не менш як трьома засновниками громадської організації або її уповноваженими представниками. В заяві вказується прізвище, ім'я, по батькові засновників громадської організації або їх уповноважених представників, рік народження, місце постійного проживання, назва організації і місцезнаходження центральних статутних органів, основна мета діяльності громадської організації. Підписи в заяві повинні бути завірені в установленому законом порядку.

2. Для реєстрації об'єднання громадян до реєструючого органу подається заява, підписана не менш як трьома засновниками об'єднання громадян або їх уповноваженими представниками.
До заяви додаються:
1) статут (положення) в двох примірниках;
2) протокол установчого з'їзду (конференції) або загальних зборів, які прийняли статут (положення);
3) відомості про склад керівництва центральних статутних органів (із зазначенням прізвища, імені, по батькові, року народження, місця постійного проживання, посади (заняття), місця роботи);
4) дані про наявність місцевих осередків (додаток N 2), підтверджені протоколами конференцій (зборів);
5) документ про сплату реєстраційного збору;
6) відомості про засновників об'єднання громадян або спілок об'єднань громадян (для громадян - із зазначенням прізвища, імені, по батькові, року народження, місця постійного проживання; для спілок об'єднань громадян - назви об'єднання, місцезнаходження вищих статутних органів, а також доданням копії документа про легалізацію);
7) документ, який підтверджує місцезнаходження об'єднання громадян.

ПРИ НЕОБХІДНОСТІ ТЕЛЕФОНУЙТЕ (044) 362-85-12. ОЛЕКСІЙ

Сообщение отредактировал BELARUS - Середа, 01.09.2010, 14:42
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » КОРПОРАТИВНЕ ПРАВО » Реєстрація, ліквідація і банкрутство підприємств » Реєстрація громадської організації (Чи може стати засновником громадської організації в'язень?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: