П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


переведення на iншу роботу - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Трудове право » переведення на iншу роботу
переведення на iншу роботу
студентДата: Неділя, 08.11.2009, 23:31 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 7
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Громодянин працював викладачем у торгово-економiчному iнститутi. На запрошення керiвництва заводу вiн вирiшив перейти на завод керiвником групи. Перехiдна завод за погодженням адмiнiстрацii iнституту проводився у порядку переведення. Але коли вiн звiльнився з iнституту та прийшов до вiддiлу кадрiв заводу, йому повiдомили, що йому вiдмовлено в прийняттi на роботу, тому що за час оформлення переводу було знайдено бiльш квалiфiкованного спецiалiста.
Чи було порушено законодавство, що треба робити?
 
GloriaДата: Понеділок, 09.11.2009, 14:21 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 2
Репутация: 2
Замечания: 0%
Статус: Offline
У даному випадку законодавство було порушено. Відповідно до частини 5 статті 24 Кодексу законів про працю України, особі, запрошеній на роботу в порядку переведення з іншого підприємства, установи, організації за погодженням між керівниками підприємств, установ, організацій, не може бути відмовлено в укладенні трудового договору.
За захистом порушеного права необхідно звернутися до суду. До позовної заяви необхідно обов’язково додати копію трудової книжки та копію наказу про звільнення. У трудовій книжці громадянина повинен бути запис про звільнення, у якому зазначається: дата звільнення; підстава звільнення – у зв’язку з переведенням (п. 5 ст. 36 КЗпП України); назва підприємства, на яке переводиться звільнений громадянин; номер та дата наказу про звільнення працівника.
У пункті 6 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику розгляду судами трудових спорів» від 6 листопада 1992 р. № 9 роз’яснено, що при обгрунтованості позову суд рішенням зобов'язує власника або уповноважений ним орган укласти трудовий договір з особою, запрошеною на роботу в порядку переведення - з першого робочого дня наступного після дня звільнення з попереднього місця роботи (якщо була обумовлена інша дата - з цієї дати), з іншими особами з дня їх звернення до власника або уповноваженого ним органу з приводу прийняття на роботу.
Якщо внаслідок відмови у прийнятті на роботу або несвоєчасного укладення трудового договору працівник мав вимушений прогул, його оплата провадиться стосовно до правил ч. 2 ст. 235 КЗпП про оплату вимушеного прогулу незаконно звільненому працівникові.
 
студентДата: Понеділок, 09.11.2009, 21:56 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 7
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Дуже ВАМ дякую!!!!!!!
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Трудове право » переведення на iншу роботу
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: