П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


ОСББ та право власності на будинок - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » ОСББ та право власності на будинок
ОСББ та право власності на будинок
NatochkaДата: Вівторок, 08.11.2011, 11:35 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
1997-1998 рр. - збудовано житловий комплекс забудовником, який оформив на нього право власності та в подальшому продавав квартири з будинку. На сьогоднішній день, під час судового спору між забудовником та створеним власниками квартир ОСББ виявилось, що свідоцтво на право власності на будинок є чинним (не скасоване, не здане в БТІ), а отже власники квартир володіють квартирами, а забудовник продовжує володіти всім будинком. На підставі чого, деякі комунальні договори може укладати тільки забудовник як власник будинку (газ тощо), також цей забудовник може продавати допоміжні (інші нежитлові) приміщення будинку, заставляти цей будинок тощо. Все це непокоїть власників квартир, які можуть постраждати та не можуть керувати власним будинком через своє ОСББ, якому забудовник не передає навіть на баланс будинок. Дякую за будь-які відповіді та пропозиції. Яким чинмо можна скасувати свідоцтова забудовника? якщо через суд, то хто має бути позивачем? Якщо буде задоволено позов - як виконати таке рішення, особливо через ВДВС? іще багато запить в залежності від отриманих пропозицій.
 
Вова-37Дата: Вівторок, 08.11.2011, 19:51 | Сообщение # 2
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 91
Репутация: 3
Замечания: 20%
Статус: Offline
створення ОСББ передбачае перехід право власності від забудівника або ЖЕКУ до ОСББ. При реєстрації ОСББ забудівник мав передати усі правовстановлюючі документи на будинок. Якщо забудівник не передае то витребовувати через суд Предмет позову про зобовязання власника передати ОСББ правовстанолюючі документи на будинок.
 
NatochkaДата: Вівторок, 08.11.2011, 21:54 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Вова-37, мне кажется Вы не совсем права и наша ситуация это доказывает. Т.к. у нас получается, два собственника на дом. Один - застройщик, который просто не сдал свое свидетельство (не аннулировал) и скажем так коллективный собственник - все собственники квартир. Я не встречала, что создание ОСББ влечет переход права собственности на дом. Возможна передача на баланс (что не одно и тоже), а также возможно оставить балансодержателем старого собственника. Ст 11. Об'єднання після набуття статусу юридичної особи може:

прийняти на власний баланс весь житловий комплекс;

за договором з попереднім власником залишити його
балансоутримувачем усього житлового комплексу або його частини;

укласти договір з будь-якою юридичною особою, статут якої
передбачає можливість здійснення такої діяльності, про передачу їй
на баланс усього житлового комплексу або його частини.

Передача на баланс майна (в тому числі земельної ділянки),
яке входить до складу житлового комплексу, але не належить
об'єднанню, не тягне за собою виникнення права власності на нього.

Застройщик так и говорит, я собственник дома (и показывает свидетельство) и не обязан его кому-то просто так передавать...

По сути, пока складывается такая ситуация, что сначала надо лишить застройщика самого его козыря - свидетельства, а потом отсуживать передачу на баланс... Наверное....
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » ОСББ та право власності на будинок
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: