П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Переоформлення квартири - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » Переоформлення квартири
Переоформлення квартири
odynasДата: П`ятниця, 09.04.2010, 19:32 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня! У мене така ситуація: я(повнолітній син) з батьком приватизували квартиру(військову). Форма власності - спільна сумісна(50% на 50%). Тепер він погоджується 3-кімнатну квартиру (60 кв.м.) повністю переоформити на мене. Я так розумію, що цей процес відбувається у нотаріальній конторі. Запитання:
1. Які кошти не це потрібно затратити(на повне переоформлення)- приблизно?
2. З якими документами потрібно підходити в нотаріальну контору?
3. Що таке довідка "Форма №3", тобто яку вона має повну назву?
4. Якщо батько отримав військову квартиру у 2007 році, у жовтні 2009 - ОДРУЖИВСЯ, а у лютому 2010 ми приватизували квартиру, чи має право на його 1/2 частину його нова дружина(наприклад у разі його смерті)? Якщо так, то що потрібно зробити щоб вона його позбулася (за її ж погодженням) зараз. У тому разі, якщо зараз не буде можливості для переоформлення даної квартири.
Дякую! wacko
 
legalhelpДата: Неділя, 11.04.2010, 14:52 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 7
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Щоб батько переоформив на Вас частину квартири необхідно нотаріально оформити договір дарування. Згідно Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" Ви не будете сплачувати 15 процентів від вартості квартири, так як являєтесь близьким родичем. Вам необхідно буде сплатити нотаріальні послуги.
До нотаріальної контори необхідно буде подати паспорт, ідентифікаційний код Ваш та батька, довідка "форма № 3", свідоцтво про право власності на квартиру. Краще уточнити у нотаріуса. Після цього звернутись до бюро технічної інвентаризації за місцем знаходження квартири для перереєстрації. Право власності на частину квартири перейде до Вас з моменту держаної реєстрації, тобто перереєстрації в БТІ. Довідка "форма № 3" називається довідка з місця проживання про склад сім'ї та прописку, яку видає ЖЕК.
У разі смерті батька нова дружина претендуватиме на 1/4 квартири, тобто 1/2 частини квартири буде розподілена між нею та Вами, якщо в батька немає інших дітей.
Самий кращий для Вас варіант, це оформлення батьком заповіту в нотаріуса, де Ви були зазначені як єдиним спадкоємцем на все його майно (частину квартири, вклади, автомобіль та інше). Головне щоб про заповіт не знала нова дружина та не змінила заповіт на себе.
 
НотариусДата: П`ятниця, 16.04.2010, 14:41 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Дарение дома, квартиры физическими лицами. Необходимый пакет документов (стандарт):

1.Паспорта сторон (с вклеенными фотографиями при достижении гражданином Украины 25 и 45 лет. Паспорт, в котором не вклеенная фотография при достижении его собственником указанного возраста, считается не действительным. смотреть на последней страничке паспорта) – оригинал;

2.Ідентификационные налоговые номера сторон в договоре – оригинал;

3.Право устанавливающий документ, то есть документ который удостоверяет право собственности на объект недвижимости (договора купли-продажи, дарения, мены, свидетельства о праве собственности, свидетельства о праве на наследство, другое);

4.Технический паспорт;

5.Форма № 1 (о наличии или отсутствии прописанных (из ЖЕКа, сельского совета);

6.Извлечение о регистрации права собственности на недвижимое имущество, которое выдается соответствующим бюро технической инвентаризации и регистрации объектов недвижимости;

7.Согласие супруги или супруга дарителя в случае необходимости (при наличии супругов);

8.Свидетельство о браке(при наличии брака дарителя);

9.Извлечение из регистра прав собственности на недвижимое имущество, которое выдается соответствующим бюро технической инвентаризации и регистрации объектов недвижимости(извлечение действует на протяжении 3 месяцев, с оценкой недвижимого имущества);

10. (к квартире не относится) Кадастровый номер земельного участка (присваивается при приватизации земельного участка или орендуемому земельному участку). Также в государственных актах старого образца (красного и желтого цвета) кадастровые номера отсутствуют, их также нужно присваивать.

Цена:

* 1500 грн.- нотариальные услуги (средняя стоимость)

От суммы недвижимого имущества (не ниже оценки МБТИ):

* 1 % – Государственная пошлина
* 5% – Подоходный налог, кроме супругов, детей, родителей, данные родственники облагаются налогом по нулевой ставке

 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » Переоформлення квартири
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: