П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Приватизація житла - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » Приватизація житла (що робить)
Приватизація житла
serg83Дата: Четвер, 22.04.2010, 10:44 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Людина прописана (зареєстрована) в кімнаті гуртожитку, який здається в приватизацію. Коли стало питання про приватизацію кімнати, в ЖКХ заявили що ця кімната є нежилою а кладовкою і їй потрібно переїхати в іншу кімнату (без ремонту, батареї зрізані "КОШМАР") Проект ЖКХ перероблювати нехоче і не видає копію проекта на будівлю на руки. Я розвязати це питання
 
MatiasДата: Середа, 05.05.2010, 14:09 | Сообщение # 2
Лейтенант
Группа: Модераторы
Сообщений: 61
Репутация: 2
Замечания: 0%
Статус: Offline
Відповідно до положень Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» приватизація державного житлового фонду - це відчуження квартир (будинків), квартир у гуртожитках, призначених для проживання сімей та одиноких осіб (далі - жилої площі у гуртожитках), та кімнат у квартирах та одноквартирних будинках, де мешкають два і більше наймачів, та належних до них господарських споруд і приміщень (підвалів, сараїв і т. ін.) державного житлового фонду на користь громадян України (ст. 1).
До об'єктів приватизації належать квартири багатоквартирних будинків, одноквартирні будинки, кімнати у гуртожитках (ст. 2). Крім того, безоплатна передача громадянам кімнат у гуртожитках з розрахунку санітарної норми 21 квадратний метр загальної площі на наймача і кожного члена його сім'ї та додатково 10 квадратних метрів на сім'ю.
Далі. Державний житловий фонд - це житловий фонд місцевих Рад народних депутатів та житловий фонд, який знаходиться у повному господарському віданні чи оперативному управлінні державних
підприємств, організацій, установ.
Житловий Кодекс України також визначає що є житловим фондом у ст. 4, але підкреслює - до житлового фонду не входять нежилі приміщення в жилих будинках, призначені для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру. У ст. 6 ЖК зазначено, що жилі будинки і жилі приміщення призначаються для постійного проживання громадян, а також для використання у встановленому порядку як службових жилих приміщень і гуртожитків.
Звертаю увагу, що у ЖК є ст. 7 «Виключення з житлового фонду жилих будинків і жилих приміщень», яка передбачає, що періодично повинно провадиться обстеження стану жилих будинків державного і громадського житлового фонду. Та непридатні для проживання жилі будинки і жилі приміщення переобладнуються для використання в інших цілях або такі будинки зносяться за рішенням виконавчого комітету обласної, міської (міста республіканського підпорядкування) Ради народних депутатів.
Тобто, саме відповідні Ради вирішують питання щодо статусу приміщень у державному житловому фонді. Для цього, необхідні і технічна документація на будівлю, яка складається БТІ, та у яку саме БТІ вносить відповідні зміни.
ВИСНОВКИ: відповідно до зазначеного вище Закону Ви можете приватизувати кімнату у гуртожитку, який належить до державного житлового фонду (а не приватного, відомчого), але при умові що кімната визнана житловою площею! Є і інші ускладнення приватизації, які визначені у ст. 2 цього Закону.
Суттєве: нежилі приміщення в жилих будинках не можуть бути об’єктами приватизації житла.
Але, Ви кажете, що ЖКХ «заявили що ця кімната є нежилою а кладовкою». Отже, на якій підставі вони Вас туди заселили та й ще і «прописали»? Про це необхідно з’ясувати саме у них у письмовій формі (прийти до них з 2-мя копіями запиту та зробити у канцелярії відмітку, про отримання, або направити рекомендованим листом із повідомленням про вручення)! Нехай нададуть відповідь письмово – чому виникла така ситуація? Одночасно запитайте письмово и копію технічної документації щодо Вашої кімнати. Після з’ясування цих даних можна буде зорієнтуватися що робити далі.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Нерухомість » Приватизація житла (що робить)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: