П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Авторське право та суміжні права - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Право Інтелектуальної власності » Авторське право та суміжні права
Авторське право та суміжні права
LadyДата: Вівторок, 06.10.2009, 12:16 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 4
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Допоможіть будь ласка виконати ще одну практичну ситуацію по цивільному праві...
Пруглов і Антонов розробили та виготовили музичний центр з дистанційним блоком керування та можливістю здійснення запису DVD та VHS-форматів. Креслення музичного центру та технологія його виготовлення були виконані на рівні винаходу. Однак автори не стали подавати заявку на видачу патенту, вважаючи інформацію про музичний центр та технологію його виготовлення конфіденційною інформацією. Винахідники уклали з корпорацією "Rainford" договір про передання виключних прав на виготовлення вказаного винаходу.
Дізнавшись про це, дружини Пруглова і Антонова вимагали включення їх в договір, так як вважали, що мають право на конфіденційну інформацію нарівні з чоловіками. Свої вимоги вони пояснювали тим, що подружжя Пруглових спільно робили креслення, а Антонові друкували опис та інструкцію з використання.
Яким вимогам повинні відповідати креслення та технологія, щоб бути визнаними як конфіденційна інформація? Хто має право на конфіденційну інформацію? Чи входить право на конфіденційну інформацію в спільне сумісне майно подружжя? Чи є доходи, які отримані від використання конфіденційної інформації одним з подружжя, спільним сумісним майном?
 
ah-a1Дата: П`ятниця, 30.10.2009, 21:44 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Для того, щоб певна інформація вважалася конфіденційною інформацією і підлягала охороні, вона повинна відповідати наступним вимогам:
1) є таємною, у тому розумінні, що вона як єдине ціле або в точній сукупності та поєднанні її компонентів не є загальновідомою або легкодоступною для осіб у колах, що мають справу з указаним видом інформації;
2) має комерційну цінність через те, що вона є таємною;
3) є об'єктом достатніх для певних обставин заходів із збереженням її в таємниці особою, яка законно здійснює контроль за цією інформацією.


Сообщение отредактировал ah-a1 - П`ятниця, 30.10.2009, 21:48
 
ОльчикДата: Вівторок, 03.11.2009, 22:43 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 7
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Громадяни, які володіють інформацією комерційного та
іншого характеру, одержаною на власні кошти, або такою, яка є предметом комерційного та іншого інтересу і не порушує передбаченої законом таємниці, самостійно визначають режим доступу до неї. Право на конфідеційну інформацію не входить в спільну сумісну власність подружжя, за винятком якщо між ними був укладен договір і вони є між собою співвласниками. Але доходи отримані від використання конфідеційної інформації підподають під поняття спільної сумісної влісністі.
 
DirliДата: Вівторок, 15.06.2010, 23:35 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Прочев изложеную проблему, я дошол вывода, что после изобретения укаюзаного музыкального центра уклали договор с коррпорацыей о передаче исключительных прав на изготовление музыкального центра.

И так, изначально делаем акцент именно на заключенный договор о передаче исключительных прав на изготовление. Тоесть, изобретатель согласно договору полностью передает все права на описаную технологию, а также гарантирует котрагенту о не разглашении даной техналогии.
Так как даные особы не зарегистрировали за собой патент на даную технологию до заключения договора, они фактически являются собствениками ее лишь номинально, а фактический собственник - производитель.

Относительно претензий супруг авторов изобритения, так вот согласно Семейному кодэксу Украины, договор заключенный мужьями является абсолютно лигитимным, тпоскольку каждый из супругов действует в интересах семьи, в часности и в интересах другого из супругов.

Но, чтобы дать весомый ответ по этой или ей похожей ситуацыи нужно изучать документы, а именно в первую очередь сам договор, т.к. за частую люди обратившиеся за какой либо консультацыей не совсем правильно излагают факты и тем самым запутывают спецыалиста.

Сообщение отредактировал Dirli - Вівторок, 15.06.2010, 23:38
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ » Право Інтелектуальної власності » Авторське право та суміжні права
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: