П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Стягнення боргу виконовчою службою - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Виконання судових рішень » Стягнення боргу виконовчою службою
Стягнення боргу виконовчою службою
DarkyjolieДата: Вівторок, 28.09.2010, 23:48 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Всім доброго дня.
Ситуація наступна. Суд виніс рішення про стягнення боргу з основного боржника та з поручителя, яким я ніби то являюсь. Також існує заставне майно - автомобіль. На даний момент розглядається справа про визнання договору поруки недійсним. Проте, виконавці ходять виконувати рішення по стягнення солідарної заборгованості. Що порадите? Чи ж десь норма яка б визначала черговість стягнення, адже вони повинні перш за все забирати та реалізовувати заставне майно. Крім того як бути, якщо в справі про визнання договору поруки недійсним, позов задовольнять, вийде 2 законних рішення. І що робити зараз з виконавцями..писати скарги чи як?
 
РоманДата: Середа, 29.09.2010, 22:42 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 4
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго вечора!
Законом не встановлена норма, як б вказувала який самем спосіб забезпечення виконання зобов"язання кредитор повинен використати в першу чергу, але потрібно детально проаналізувати умови договору за яким виник борг, а також умови договорів поруки та застави, щоб детальніше розібратись в цій ситуації.

Тепер щодо виконавців. Керуючись ст.ст.151 та 152 ЦПК, Ви маєте право звернутися до суду, в якому розглядається справа про визнання договору поруки недійсним, із заявою про забезпечення позову, в якій вкажете, що у випадку виконня рішення суду, за яким на Вас покладений обов"язок сплатити борг, виконання рішення даного суду (про визнання договору поруки недійсним) стане утрудненим чи неможливим. А тому Ви просите зупинити стягнення, що здійснюється на підставі виконавчого документа. Якщо суд задовільнить Ваше прохання то Виконавча служба буде змушена призупинити здійснення виконавчих дій. Щоб правильно скласти заяву зверніться до юриста, або краще в канцелярію суду, там повинні допомогти безкоштовно. Удачі Вам!

Сообщение отредактировал Роман - Середа, 29.09.2010, 23:14
 
MatiasДата: Вівторок, 16.11.2010, 18:59 | Сообщение # 3
Лейтенант
Группа: Модераторы
Сообщений: 61
Репутация: 2
Замечания: 0%
Статус: Offline
Щодо виконавців - вони зазвичай не поспішають.
Якщо Ви, як поручитель мешкаете в іншому районі, тобто не там де позичальник - будуть різні виконавчі провадження. У позичальника відберуть авто. А щодо Вас - інші дії: перевірять чи є у Вас гроші, якщо не ма - тоді Ваше майно. Було б добре, щоб у Вас нічого не було....
Покищо - ховайтесь від виконавців та намагайтесь визнати недійсним договір поруки, але, зазвичай, це не проходить.... Декілька років затягування - не більше...
 
mibДата: Четвер, 06.10.2011, 22:33 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добрый день! Подскажите какая процедура выселения с залогового имущества, если в нем проживают несовершеннолетние дети. Решения суда о выселении нет. Можно ли как то затянуть процесс. Говорят что приняли изменения к законам, в частности в жилищном кодексе ст.109 Выселение будет происходить без решения суда?????
 
poison2Дата: Четвер, 08.11.2012, 12:26 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добрый день! Столкнулась со следующей ситуацией: в 2010 году Киевэнерго насчитал мне долг за использование электроэнергии в размере 1062,02 грн. (с учетом индекса инфляции и 3% годовых) с чем и обратился в суд. На самом же деле, хоть за электроэнергию и платилось нерегулярно (не каждый месяц), но задолженности не было, так как все мною погашалось, более того, даже небольшая переплата была. До подачи искового заявления в суд ко мне домой несколько раз приходил электрик (в мое отсутствие), неоднократно перекусывались провода под счетчиком, выкручивали пробки и вообще портили все, кроме самого счетчика. О том, что у меня побывал электрик, я узнавала только из торчащей из двери бумажки с надписью "наряд на видключення". В мое же отсутствие был составлен Акты нарушений от 2008 г. (причем в этих актах даже вместо моего адреса был указан совсем другой).После этого звонила, просила разъяснить ситуацию, обещали разобраться, но все без толку... После того, как меня вызвали в суд по этому же поводу (на суд.заседании не смогла присутствовать, потому как была с опозданием уведомлена), суд я проиграла. Обращалась в суд с заявлением об отмене суд. приказа. Было назначено новое рассмотрение дела, и опять из-за неуведомления во время присутствовать не смогла. Решение было вынесено снова не в мою пользу. :((((((((
Обращалась с апел.жалобой, но после подачи жалобы никто ничего мне не отправлял. Да и вообще все как-то затихло, прошел год и тут мне приходит из исполнительной службы постановление об открытии исполнительного производства.
Теперь вот не знаю, куда обращаться, и какие должны быть следующие действия, если я не согласна платить Киевэнерго непонятно откуда взявшуюся сумму долга. Написала в исполнительную службу просьбу о приостановлении исполнительного производства, а что теперь-то делать, даже не знаю...(((((((((( Помогите, кто сталкивался с подобной ситуацией!!!!!
 
lutsenkovladДата: Четвер, 08.11.2012, 19:29 | Сообщение # 6
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго !

Виконавча служба, виконує рішення суду яке вступило в законну силу !
Щоб не виплачувати зазначені Вами кошти для цього потрібно Вам, у судовому порядку скасовувати, змінити або встановити нове рішення суду. Але я так розумію строки вже пропущенні !

Для вирішення даної ситуації потрібно детально вивчити Вашу справу. Чи можливо відновити пропущенні строки і т.д. Для цього однозначно Вам потрібний буде адвокат/юрист !

З повагою !
 
120507Дата: П`ятниця, 09.11.2012, 21:24 | Сообщение # 7
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Согласен, что в данной ситуации необходимо просить об обеспечении иска путем приостановления (запрета) проведения исполнительных действий. Относительно того,что делать, если суд вынесет решение в Вашу пользу и прекратит поруку, то у меня аналогичная ситуация - решение должно быть в нашу пользу, но уже есть на исполнении решение о взыскании долга в том числе и с поручителя. После долгих обсуждений в коллегами пришли к выводу, что как вариант подавать на пересмотр по вновь выявленным обстоятельствам, зацепившись за пункт, которым предусмотрено как основание для пересмотра тот факт, что лицо на момент рассмотрения дела не знало о данном факте, хотя вариант спорный, ведь по сути все обстоятельства были известны на момент рассмотрения дела о взыскании долга. Лучше всего этот вопрос поднимать именно при рассмотрении дела о взыскании, тогда суды иск удовлетворяют частично в отношении заёмщика, отказывая по поручителю
 
lemeh18Дата: Неділя, 11.11.2012, 14:47 | Сообщение # 8
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня. Підкажіть будь ласка що робити, в мене штраф який присудили 5 років тому за ДТП 13000грн. Прийшов лист в якому сказано про те, що все моє рухоме майно арештоване (опису майна не було).
Одним автомобілем користуюсь по дорученню, а інший придбав місяць тому і оформив документи на дружину. Чи може виконавча служба конфіскувати авто і чи є за що взагалі перейматись? wacko
 
lutsenkovladДата: Середа, 14.11.2012, 18:58 | Сообщение # 9
Підполковник
Группа: Юрист
Сообщений: 124
Репутация: 7
Замечания: 0%
Статус: Offline
lemeh18, ні, арешт не накладуть на авто і не конфіскують !
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Виконання судових рішень » Стягнення боргу виконовчою службою
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: