П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


допоможіть терміново! Аліменти - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » допоможіть терміново! Аліменти
допоможіть терміново! Аліменти
muzaДата: Четвер, 07.06.2012, 19:57 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня. Допоможіть будь ласка терміново. Подала до суду про стягнення аліментів з колишнього чоловіка - суд задовольнив позов в повному обсязі. На засідання чоловік не з"являвся. Наразі він подав до суду про перегляд рішення суду. Сьогодні була в судді, він сказав, що оскаржується сума аліментів, а саме відсоток. Судом призначено 1/4. Але в мого колішнього чоловіка є ще одна старша дитина від першого шлюбу, і там стягується також 1/4. Я перезапитала в судді щодо зміни рішення суду та зміни відсотків розміру аліментів, думала що тепер буду призначено 33% на обох дітей згідно законодавства. Але суддя сказав, що маже бути і 1/4 на кожну дитину, і додав "воюйте". Я прилетіла додому і ось що я вичитала в інтернеті - що розмір аліментів призначає суд, і це не обов"язково 33%, може бути і більшим, але за істотних обставин. Скажіть які самі можуть бути ці істотні обставини? У мене дуже тяжке матеріальне становище - живу разом з дитиною на 820 грн на місіць, це гроші на дитину від держави. Я у декреті, на роботу піти не можу, бо дитину залишити ні с ким, батьків вже не має. Отримую субсидію на комунальні послуги. З роботи не отримую ніяких коштів у з в"язку з декретною відпусткою. Соціальна служба відмовила мені у надані допомоги на мене аргументуючи тим, що в свідотстві є батько, який взяв на себе відповідальність забеспечувати мене та дитину доки я у дереті. Чи може все це буди істотними обставинами і як їх довести в суді? Допоможіть будь ласка засідання вже в понеділок 11, тобто у мене є лише один робочій день (завтра) щоб зібрати необхідні папери.
 
garkavenkoДата: Четвер, 07.06.2012, 23:02 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 28
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
Доброго дня! Відповідно до ч.1 ст. 192 СК України розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров`я когось із них.
Але є й інша сторона, це коли розмір аліментів може бути зменшено, якщо дитина перебуває на утриманні держави, територіальної громади або юридичної особи, за заявою батьків, уповноваженого територіальної громади, юридичної особи, на утриманні якої перебуває дитина, та за зггодою органу опіки та піклування.
В даному випадку Ви можете подати суду заяву про долучення доказів (клопотання), а саме документи, довідки, що міститимуть відомості про обставини, які будуть мати важливе значення для вирішення справи на Вашу користь. Успіху Вам! У Вас все буде гаразд!
 
muzaДата: П`ятниця, 08.06.2012, 09:16 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 2
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Дякую за відповідь. Тобото Ви маєте на увазі те, що в понеділок достатньо подати клопотання, і справу буде відкладено, і за час відкладення я маю зібрати всі ті документі про які я писала?
 
garkavenkoДата: П`ятниця, 08.06.2012, 13:29 | Сообщение # 4
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 28
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
Так. Ви маєте змогу подати до суду заяву про перенесення судового засідання, але зазначаючи поважну причину в ній. Коли судом буде винесено ухвалу про перенесення судового розгляду, Ви маєте час та змогу підготувати всі документи та оформити їх у встановленому порядку для подальшого вирішення справи, гадаю на Вашу користь.

Якщо виникнуть питання звертайтесь garkavenko.com.ua


Сообщение отредактировал garkavenko - Неділя, 10.06.2012, 13:05
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » допоможіть терміново! Аліменти
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: