П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Алименты по инициативе плательщика - ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Алименты по инициативе плательщика
Алименты по инициативе плательщика
BorovikДата: Середа, 05.09.2012, 11:13 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Користувач
Сообщений: 1
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Добрый день, у меня такая ситуация, мне жена собрала вещи и отправила жить к матери, хочет пожить одна, подумать, хочет ли со мной жить дальше. У нас есть общий ребёнок, которому в этом месяце исполняется 3 года, жена не работает, ребёнка в сад отдавать не хочет(боится), будет брать справку о том что ребёнок часто болеет, и на работу выходить не собирается, у неё противопоказаний к работе нет, тоесть трудоспособна, но будет продлевать декрет (отпуск по уходу за ребёном до шести лет). Надеялась что отселив меня к матери, я буду оплачивать жильё в котором она сейчас проживает с ребёнком, а оставшуюся мою заработную плату делить на пополам, а сама будет думать как быть дальше. Я сказал что так не будет, собираюсь идти в бухгалтерию и написать заявление на отчисление алиментов в размере 25% на содержание ребёнка, она же требует 50%, так как им на двоих 25% будет мало, я согласен, этого мало, но это её решение и её выбор, и сроков сколько она будет думать она не сказала, может месяц, а может и год, а может и больше, собирается подавать исковое заявление на 50% алиментов. Если она подаст этот иск, какие у неё шансы на получение этих процентов? Да ещё такой момент, у неё и ребёнка 2-я чернобыльская категория. Забыл ещё указать что средний месячный мой зароботок составляет 6000 грн. Живём(живёт) на съёмной квартире, но за съём не платим, платим только комуналку, свет и т.п.

Сообщение отредактировал Borovik - Середа, 05.09.2012, 11:29
 
zema42Дата: П`ятниця, 22.03.2013, 17:00 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 6
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
Шанси що дружина відсудить аліменти в розмірі 50% не великі, оскільки: відповідно до статті 84 СК України  дружина має право на утримання від чоловіка під час 
вагітності.

2. Дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання
від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років.


3. Якщо дитина має вади фізичного або психічного розвитку,
дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від
чоловіка до досягнення дитиною шести років.


4. Право на утримання вагітна дружина, а також дружина, з
якою проживає дитина, має незалежно від того, чи вона працює, та
незалежно від її матеріального становища, за умови, що чоловік
може надавати матеріальну допомогу.

5. Аліменти, присуджені дружині під час вагітності,
сплачуються після народження дитини без додаткового рішення суду.

6. Право на утримання вагітна дружина, а також дружина, з
якою проживає дитина, має і в разі розірвання шлюбу.
Тобто вашій дружині для отримання аліментів на себе в розмірі 25% до шести років треба довести що дитина страдає на психічні або фізичні вади. Взагалі суд присуджує на дитину 25% від доходу.
 
garkavenkoДата: Четвер, 30.05.2013, 12:04 | Сообщение # 3
Сержант
Группа: Юрист
Сообщений: 28
Репутация: 1
Замечания: 0%
Статус: Offline
Відповідно до ст.187 Сімейного кодексу України передбачено добровільний спосіб виконання матір`ю або батьком свого обов`язку утримувати дитину шляхом сплати аліментів.
    Отже, Ви маєте можливість подати заяву про сплату аліментів за місцем роботи. В ній самостійно визначити розмір та строк відрахування коштів. Відкликати цю заяву зможете у будь-який момент. Якщо вашу дружину не буде влаштовувати розмір аліментів, то їй потрібно буде звернутися до суду з позовною заявою про стягнення аліментів, та просити суд присудити аліменти на дитину у певній частці, а саме 1/4 від вашого заробітку, але не менше 30 відсотків.
 
hagankosДата: Середа, 05.06.2013, 16:01 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Юрист
Сообщений: 3
Репутация: 0
Замечания: 0%
Статус: Offline
Вас вітає громадська організація [url="http://bezmezh.org/"]"Право без меж"[/url]. На нашому сайті можна отримати безкоштовну юридичну консультацію, а також зареєструватись для участі у БЕЗКОШТОВНОМУ ВЕБІНАРІ (онлайн семінарі), на якому ви також можете задавати питання ведучому. Наш наступний вебінар відбудеться 12.06.2013 року о 19:00 за темою "ПРИПИНЕННЯ ШЛЮБУ", для реєстрації перейдіть сюди - http://bezmezh.org/vebinar/2/. Тема дуже актуальна, тим більш, що це все безкоштовно.
 
ЮРИДИЧНИЙ ФОРУМ » ЮРИДИЧНІ ФОРУМИ » Сімейне право » Алименты по инициативе плательщика
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: