П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Як боротися, коли по вашу квартиру прийшли державні виконавці!

Опубліковано: Середа, , 17:16, у рубриці Загальна практика
Автор: shavlyk

       На практиці дуже часто виникають такі ситуації, коли жінка чи чоловік ні слухом ні духом не знають про справи другого з подружжя, а той вже квартиру заставив та й кредит непоганий взяв на власні потреби.

         З однієї сторони вже є рішення суду і виконавчий лист, а з іншої воно (рішення суду) не завжди законне. Часто суди приймають рішення щодо боргів одного з подружжя забираючи при цьому майно іншого, що є абсолютно протизаконно. Це стається з різних причин і не завжди по вині суду. Якщо ви не знали про те, що ваш чоловік чи дружина взяли кредит негайно ідіть в суд, але якщо сталося так, що вже до вас прийшли державні виконавці за описом майна та реалізацією квартири також вихід є. В першу чергу, треба звернутись до досвідченого юриста, адже такі справи мають сотні нюансів, а вже з ним потрібно звертатись до суду. 

               Чому до суду і з чим, коли квартира вже під арештом? 

       Так як ви не знали і не могли знати, що придбану у шлюбі квартиру заставили, треба подавати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції з проханням поновити строки на тій підставі, що Ви не знали і не могли знати про це рішення, адже в суд Вас ніхто не викликав. Паралельно необхідно подати позов про визнання договору іпотеки (застави квартири) недійсним на тій підставі, що вашої нотаріально завіреної згоди немає, адже ваша друга половинка могла розпоряджатись лише своїм майном, яке виділено в натурі (Закон України «Про іпотеку»), а на практиці виділити в натурі квартиру практично неможливо. 

         Закон чітко передбачає наявність такої згоди і лише нотаріально посвідченої, за відсутності якої договір іпотеки є недійсним, так як поширюється і на вашу ½ частину майна, а це без вашої згоди неприпустимо, адже порушує непорушне Конституційне право власності на житло. В позові треба просити накладення заборони на реалізацію вашої квартири до вирішення спору по суті. Суд має задоволити таку вимогу, адже зволікання в її задоволенні призведе до порушення ваших Конституційних прав на власність.

      Такі випадки непоодинокі, адже подружжя часто перестають довіряти один одному і знаходять різні способи збагатитись за рахунок іншого, хоча вихід є, якщо грамотно підійти до справи.

         Нехай незгоди вас оминають, а в сім'ї царює любов та гармонія!


Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371