П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


КУПІВЛЯ В ГРУППАХ - ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ!

Опубліковано: Вівторок, , 20:47, у рубриці Права споживачів
Автор: НОВАЦИЯ

Зараз на даний час користуючись фінансовою нестабільністю, відсутністю кредитування на ринку, кризисом в країні процвітають та з'являються то тут, то там, все більше і більше "підприємств-фінансових шахраїв". Можливо дана стаття, може хоть трохи допоможе громадянам розібратися в цій ситуації та не попасти на їх "крючок".

На багатьох телеканалах України, неодноразово освітлювалась тема вкладення людьми грошей у підприємства для наступного отримання "кредитів" або "позик" під низькі відсотки, а в результаті - ні позик, ні вкладених коштів, міркування в цих передачах про не можливість їх повернення, складність для розуміння укладеного договору та коментарів з боку юристів про шахрайські дії але проблемність доведення цих дій. Більшість таких підприємств (фірм, компаній), що залучають таким чином кошти громадян (насправді це не кредити і позики, хоча в рекламних оголошеннях вони саме так і пропонують свої послуги, а так звані
накопичувальні програми - покупки в групах), які знаходиться та зареєстровані у різних містах України. Всі вони походять від одного славнозвісного, але припинивши свою діяльність у зв'язку з порушенням кримінальної справи 4 роки тому. Дійсно, довести шахрайство досить складно, кримінальні справи, що порушувались по цій статті КК, закривались. Але вирішення проблеми лежить на поверхні - така діяльність заборонена на державному рівні відповідним законом, але чомусь провести аналогію між цим законом і договором, на підставі якого люди віддають свої кошти, нікому в голову не приходить, зокрема, юристам-коментаторам.

Коментує AlexK на одному із форумів, щодо фінансових пірамід:

"Привет! Я очередной пострадавший, купившийся на заманчивое предложение получить «авто в группе» за 4,6% годовых. А попал я, не в А-н, а в А-к, как я думал (это одна и та же контора!). Даже на вопрос это А-н, мне ответили утвердительное «нет»! Мне посчитали сумму которую я ежемесячно буду платить, и мне она понравилась. У меня с собой были деньги и я заплатил вступительный взнос, почитал договор, вникая в проценты (все вроде сходится), и в группе побороться за авто согласен, и если надо в ассигнационных актах в Киеве поучаствовать, и даже на то, что стоимость авто не фиксированная тоже согласен, и то что не знаю сколько мне каско обойдется после получения тоже… и т.д. Вот приходит ко мне квитанция где указана сумма целого взноса, и у меня глаза на лоб полезли!!!, посчитал трижды, блин за авто реальная переплата (без доп.затрат: каско, оформление в гаи, нотариус, и т.д.) в 62%!!! (шестьдесят два процента). А вступительный взнос уже не вернуть, 7 дней прошло! Не по честному блин! В банках порой ниже!!!! Они хоть говорят на сколько они тебя обувают, и авто через неделю, а тут подлый обман. Хотел всех предупредить А-Н и А-К не честные конторы, будьте ВНИМАТЕЛЬНЫ друзья! Удачно взять Вам автомобиль!!!"

Ми володіємо інформацією про усі подібні підприємства України, що пропонують "дешеві кредити", допомогаємо "постраждалим" повернути свої гроші, які вони туди вклали, робимо це з 2006 року.

Для того, щоб міркувати об'єктивно, спробуємо спочатку розібратися - по-перше: це - не кредит, не позика, не купівля товарів на виплату тощо, це - так звані покупки у групах, або як їх ще називають накопичувальні програми; по-друге: такі підприємства, надають посередницькі послуги при купівлі товарів, тобто своїх грошей, щоб купити товар для Вас вони не мають, вони збирають людей у групи (адмініструють їх), ну скажімо 200 чоловік і ці люди вносять щомісячні внески, а сума цих внесків розбивається на суму вартості товару і строк оплати (це графік платежів), але при цьому щомісячні внески складають чисті та адміністративні внески, так ось чисті і становитимуть фонд групи, а адміністративні, це виключно їх частина, але при цьому Ви заплатили вступний внесок 3-5% від вартості товару, і він іде виключно цим підприємствам, і при купівлі Вам товару, ще оплатите 3-5% від вартості товару і знову їм, це за те, що Вам купують товар; по-третє: строки покупки Вам товару не визначені, і найголовніше, фактично Ви і Ваші партнери по групі, оплачуєте один одному товар, а цим підприємствам Ви платите тільки за те, що вони Вас фактично зібрали в групу (див. і по-друге). Переплату в принципі нескладно порахувати, але не в цьому суть, а суть в тому, що якщо Вам товар потрібен дуже швидко, то для того щоб його отримати, потрібно буде Вам заплатити суму щомісячних платежів від вартості товару в кількості 50% і більше (це з практики), а так доведеться Вам дуже довго чекати. І найголовніше, це строки, переплата, непередбачені ситуації, відмова платити членів групи, немає відповідальності цих підприємств, ні яких гарантій тощо, все це насторожує. 

До того ж, вклавши свої гроші Ви не зможете їх без втрат просто так забрати, звичайно, можна буде звернутися до нас і ми допоможемо.  

Юридична агенція НОВАЦІЯ


Прикріплення: Картинка 1

Всього коментарів: 3
3 pravotvet  
0
если только юрист с высшим юридическим образованием и если только Национальная юридическая академия Украины имени Ярослава Мудрого, тогда - да, убедили, сокращаем.

2 Новация  
0
Никакого укрывательства нет. Про такие предприятия и так всем известно, а тот кого это интересует, давно уже обратил внимание. Одно дело, что пишут на форумах люди без юридического образования, которым грубо говоря "все можно и дозволено", и другое - когда пишет юрист, с высшим юридическим образованием (Национальная юридическая академия Украины имени Ярослава Мудрого) имеющий понятие об этике юриста и изучавший этот предмет в ВУЗе.

1 pravotvet  
1
На самом деле скрывать подобные "фирмочки" обозначением А-Н и А-Т - покрывательство biggrin . Считаю что прямо нужно говорить Авто так и Авто просто. Потому как методы манипулирования и недобросоветсной предпринимательсткой детельности эти компании прикрывают красвыми словами и невыполнимыми обещаниями. И на самом деле имеют результат - финансовые потери клиентов.
Изучала такой договор. И такие правоотношения. Совет - если вы встряли в автотак и не прошло 14 дней - пишите заявление о расоржении договора. Так вернуть свои вложенные деньги реально . Потом - ОЧЕНЬ трудно.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371