П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


НОТАТКИ МОЛОДОГО ЮРИСТА

Опубліковано: Четвер, , 21:54, у рубриці Загальна практика
Автор: Veadel

Чи людська добрість – тільки доти добрість,
поки без сил, без мужності, без права
запомогти, зарадити, вступитись,
стражденного в нещастя прихистить,
і зважитись боротися, щоб жити,
і зважитись померти, аби жить?

В.Стус


Як театр починається з вішалки, то, як на мене, юрист починається з чистоти духовної. Мова та вигляд правника є його визитівкою, а тому щодня треба над цим працювати. Що стосується зовнішнього вигляду у нас з цим ще більш-менш нормально (від пересічного консультанта з продажів до президента мегакорпорації), то мовлення – просто жах!!!
Хочу по-тихеньку визбирувати міркування, прийоми, які дійсно допоможуть в практичній діяльності. Виявляється треба не просто багато читати, але й ПРАВИЛЬНО читати, поглинати сторінки тексту, аби згодом їх відтворити під час спілкування.
Отже, багате мовлення, висока загальна ерудиція, добра пам’ять – на мій погляд, перше, що має засвоїти молодий юрист, та з цього розпочинати самовдосконалення.
Так, наприклад, я почав впродовж десь місяця записувати свій голос на диктофон під час читання тексту або спілкування із друзямии. То був досить неприємно вражений, на скільки мій голос внутрішній, який я чую, не співпадає з моїм реальним, який чують оточуючі. Розпочав просто більше читати віршів, навіть примушую себе співати пісні, аби розробляти голос. Завантажив десяток книжок з ораторського мистецтва, ведення дискусії (кому цікаво скину посилання на цей досить цікавий сайт). Зараз шукаю скоромовки, у кого що є поділіться, будь-ласка! Перечитую, перемірковую Господарський процесуальний кодекс України, шукаю базові статті, які дають поняття про загальне, а винятки з правил можна зрозуміти більш краще, стикаючись з цим на практиці.



Всього коментарів: 3
1 Celvin  
0
на форумі піарщиків читав колись, що юристу для створення іміджу не завадить твідовий піджак і чимала добірка кодексів у приміщенні, де він веде переговори з клієнтами. Це створює враження надійності і компетентності. Емоційне. І ще, як на мене, потрібно читати останні новини, щоб було про що потеревенити з людьми, коли розмови про справи затихають.

ЦЕ ДУМКА НЕ ЮРИСТА - ЖУРНАЛІСТА, ТОМУ ЇЇ ПОТРІБНО СПРИЙМАТИ ДУЖЕ КРИТИЧНО smile


2 Veadel  
0
Як мовиться, за одягом зустрічають, а за розумом проводжають.
За рахунок низької правової культури нашого населення, всілякі "юридичні ділки" дурять народ, хизуючись своєю обраністю та класністю.
Я взагалі пропоную переіменувати юристів на менеджерів, посередників між клієнтом та суддею, оскільки знання "юриста" зводяться до того, кому, скільки і яким чином дати хабаря!
Сподіваюся, що даний юридичний проект дасть людям впевненість в тому, що як мінімум вони можуть звернутися до юристів цього форуму, а як максимум, знайти необхідний матеріал для самозахисту!

3 Celvin  
0
перше враження суттєво впливає на всі подальші відносини... так вже влаштовані люди.. wink

ідеалізувати ресурс я б не став smile Якщо питання просте, людина тут знайде компетентну пораду; якщо складне - юристів, до яких вона може звернутися, і про яких може скласти своє враження, читаючи їх дописи на форумі і пости у блозі. Вигода має бути всім - як тим, хто шукає порад, так і тим, хто шукає клієнтів.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371