П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Підприємство заощадить чотири мільйони гривень, завдяки компетентним діям адвокатів

Опубліковано: Вівторок, , 23:28, у рубриці Правове забезпечення бізнесу
Автор: СтоличнийАдвокат

Державні податкові органи останнім часом активно намагаються самостійно незаконно збільшити суму податкового зобов'язання для підприємств-платників податків. Так, до Адвокатської фірми "Столичний адвокат" звернулось підприємство "А", якому податківці вирішили додаткового нарахувати податків на майже 4 мільйони гривень. Збільшення суми грошового зобов'язання перед державою податкова інспекція аргументувала тим, що деякі правочини підприємства "А" є, начебто, "фіктивними”. Але платник податків категорично не погоджувався з таким висновком податківців, і тому вирішив захищати свої інтереси за допомогою юристів нашої адвокатської фірми.

На захист інтересів свого Клієнта фахівці "Столичничного адвоката" подали позов до адміністративного суду про визнання недійсним та скасування податкового повідомлення-рішення щодо донарахування йому суми податку на додану вартість.

Наш Клієнт – добросовісна компанія реального сектору економіки України, що надає послуги з поставки товару, укладає договори підряду тощо. П'ять таких договорів податкова інспекція безпідставно назвала "фіктивними”. Адвокати підготували пакет юридично значущих документів, який було додано до судового позову на підтвердження реальності та дійсності вчинення дій згідно умов договорів, щодо яких податківці виразили сумніви. З огляду на наявність таких документів, твердження ДПІ про нікчемність договорів слід вважати безпідставним.

В акті перевірки, на основі якого було винесено оскаржуване повідомлення-рішення, було зазначено, що договори між нашим Клієнтом та його контрагентами начебто порушують публічний порядок та були укладені сторонами з метою, яка завідомо суперечить інтересам держави і суспільства. В позовній заяві наші юристи констатують, що податківці не зазначили в акті яким саме чином укладені правочини суперечать інтересам держави і суспільства, та яким чином ці правочини порушують публічний порядок. Також у вищезазначеному акті не міститься інформації щодо наявності вироку у кримінальній справі, порушеній відносно посадових осіб підприємства "А", або його контрагентів.

Юристи "Столичного адвоката" в позовній заяві зазначили, що під час здійснення господарських операцій між підприємством "А" та його контрагентами в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не було записів про припинення юридичних осіб контрагента, що підтверджує наявність у всіх сторін договору достатнього об'єму правоздатності на момент укладення правочинів. Крім того, всі первинні документи, які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між сторонами, оформлені належним чином та мають усі необхідні реквізити.

З огляду на вищезазначені аргументи, які свідчать про безсумнівну дійсність договорів між нашим Клієнтом та його контрагентами, фахівці "Столичного адвоката" розраховують на об'єктивність та неупередженість суду та задоволення в повному обсязі позовної заяви до податкової інспекції. Вочевидь, що податкове рішення про донарахування суми податку на додану вартість в розмірі майже 4 мільйонів гривень є незаконним та повинно бути скасоване.

Наш сайт


Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371