П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Примарність Конституційного права на апеляційне та касаційне оскарження в Україні!

Опубліковано: Неділя, , 14:10, у рубриці Загальна практика
Автор: shavlyk

Нещодавно я зіштовхнувся з практикою деяких суддів, які знаходять можливість зробити так аби їх рішення не можна було оскаржити.

Так, я подав апеляцію на рішення суду першої інстанції, але у встановленому ЦПК порядку апеляційний суд мене так і не викликав повісткою на судовий розгляд моєї апеляції. Проходить два місяці і я випадково дізнаюсь від секретаря суду, що мою апеляцію відхилено, а рішення суду першої інстанції залишено всилі.

Про своє рішення апеляційний суд був зобовязаний повідомити мене шляхом надіслання мені ухвали суду заказним листом з повідомленням, чого також зроблено не було.

Так, непогоджуючись з цим рішенням апеляційного суду, я подаю касацію до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ, мотивуючи її тим, що апеляційним судом грубо порушено моє конституційне право бути присутнім на суді, а також тим, що саму ухвалу цього суду мені не було направлено в установленому законом порядку, тобто напротязі наступного дня з часу виготовлення повного тексту ухвали (нагадаю, для цього суддям надається пятиденний строк).

Також, аби касаційний суд не "фудбольнув" мою скаргу, я просив поновити строк на касаційне оскарження пропущений з поважних причин, так як про існування ухвали апеляційного суду я не знав і знати не міг через незаконні дії самого апеляційного суду.

Але касаційний суд ще більше приголомшив мене. В своєму рішені він вказує, що строк на касаційне оскарження поновленню не підлягає, так як я не надав доказів поважності його пропуску (стаціонарна хвороба, виїзд за кордон з відміткою в загранпаспорті та інше).

Як не крути усі вищі інстанції нахабно порушили самі основні права людини на судовий захист, але щоб оскаржити ці рішення до ВС України потрібно неоднозначне застосування одних і тих самих норм, а що саме головне, то про допуск справи за винятковими обставинами вирішує саме той касаційний суд, що виніс це рішення.

В розвинутих країнах світу такого абсурду немає ніде, адже як може той суд, який виніс незаконне рішення допускати його до вищого суду, тим більше зараз Вища кваліфікаційна комісія суддів та Вища рада юстиції, щодо суддів вищих спеціалізованих судів за такі порушення притягають суддів до дисциплінарної відповідальності за наявності рішення суду вищої інстанції про скасування такого рішення.

А тому допустити незаконне рішення до його перегляду може хіба що хворий на голову суддя.

Ось і виходить, що твої права в цій державі ніхто не забезпечує, адже через явно злочинні дії суддів можна навіть не мати права ні на апеляційне, ні на касаційне оскарження.

Шановні колеги, якщо хтось знайшов у своїй практиці можливий вплив на такий судовий "БЄЗПРЄДЕЛ" приєднуйтесь до обговорення.

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371