П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


"Купівля" автомобіля по довіреності! Неправильне розуміння!

Опубліковано: Вівторок, , 22:46, у рубриці
Автор: shavlyk

В цивільному законодавстві є визначений перелік договорів за якими особа може набувати право власності на майно. Це такі договори як договір купівлі-продажу, міни, дарування тощо, тобто особа може укладати будь-які договори щодо відчуження своєї власності.

На відміну від договорів, довіреність ніколи не була і ніколи не буде договором відчуження майна так як вона дає особі лише право користування цим майном, а не право власності на нього. Верховний Суд України в своїх рішеннях в подібних справах вже давно роз’яснив, що довіреність не є договором відчуження і не дає жодних прав власності окрім права користування.

Дійсно, цілком правильна позиція суду, адже якби це було не так, то кожен користувач вашого авто, якому ви по довіреності на певний час дали право користування своєю власністю міг би претендувати на ваш автомобіль, що суперечить принципу непорушності права приватної власності. На даний час дуже поширеним є так зване шахрайство, коли вам пропонують начебто купити автомобіль втричі дешевше, але «по довіреності», а потім власник скасовує видану ним довіреність (це його право) і йде до суду з позовом про витребування майна з чужого незаконного володіння (віндикаційний позов). Звичайно суди стають на бік законного власника, а не користувача по довіреності.

Тому, як кажуть в народі «скупий платить двічі, а дурний завжди», аби такого не сталося не жалкуйте грошей і купуйте автомобіль по нотаріально засвідченому договору купівлі-продажу, інакше пиняйте на себе бо втратите і гроші, і авто.


Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371