П О Ш Т А
 
Логін:
Пароль:

Вхід на сайт
Вітаю Вас, Гість
Реєстрація Вхід


Земля безкоштовно, як її отримати?

Опубліковано: П`ятниця, , 09:59, у рубриці Земля
Автор: shavlyk

         Мало хто з простих людей знає, що земля є національним багатством народу України, а не зажерливих і безвідповідальних чиновників, які вже давно стали вважати її своєю приватною власністю. Згідно ст. 123 Земельного Кодексу України особа,  зацікавлена в одержанні у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності за проектом землеустрою щодо її відведення,  звертається з клопотанням про надання дозволу на його розробку до  відповідної  сільської, селищної,  міської,  районної,  обласної ради на території якої знаходиться бажана ділянка.

          У клопотанні  зазначаються  орієнтовний розмір земельної ділянки та її  цільове призначення. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування та розмір земельної ділянки, письмова  згода землекористувача, засвідчена нотаріально (у разі вилучення земельної ділянки).

         Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування в  межах їх повноважень у місячний строк розглядає клопотання і дає дозвіл на розроблення  проекту  землеустрою  щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування земельної  ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також  генеральних  планів населених пунктів,  іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання   та  охорони  земель  адміністративно-територіальних утворень,  проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

         Як бачимо, закон визначає виключний перелік підстав для відмови в наданні вам дозволу на виготовлення проекту землеустрою, а тому відмова з інших підстав є незаконною і підлягає захисту судом.

         Ми з колегами вже неодноразово успішно проводили такі справи в суді і домагались свого, а тому на власному досвіді знаємо як захистити вказане право на землю і готові допомогти кожному хто цього захоче.


Всього коментарів: 1
1 advokat  
0
У мене на практиці було таке звернення дійшло до вищого спеціалізованого суду. Відмова в позові, щодо виділення земельної ділянки у Львові. Прошу дати хоча б одне посилання на рішення на Вашу користь в Єдиному судовому реєстрі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ВАЖЛИВО
Кожен юрист може стати дописувачем цього блога. Для цього потрібно лише зареєструватися на цьому сайті як юрист і мати бажання ділитися з читачами своїм досвідом.

РУБРИКИ

Банкрутство підприємств [2]
Правове забезпечення бізнесу [13]
Громадянські права [12]
Договори і контракти [4]
Кримінальні справи [3]
Процесуальне право [1]
Захист від ДАЇ та міліції [4]
Питаня освіти [0]
Нерухомість [5]
Земля [3]
Сімейне право [5]
Статеві злочини [0]
Загальна практика [19]
Міграційне право [0]
Інтелектуальна власність [4]
Трудові відносини [2]
Військове право [0]
Права споживачів [6]
Оподаткування [5]
Рейдерство [2]
Банківське законодавство [3]
Спадкове право [3]
Судова практика [3]
Блог Адміністрації сайту Юрист Онлайн [9]

ПОШУК ПО САЙТУ

ПРИЄДНУЙТЕСЬ
Google+

РЕКОМЕНДОВАНІ САЙТИ





ПІДТРИМАТИ САЙТ WEBMONEY
Z401169167041
U131140520865
R298291195371